Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Μαζί, κάνουμε το επόμενο αποφασιστικό βήμα για τα Γρεβενά
None

Μαζί, κάνουμε το επόμενο αποφασιστικό βήμα για τα Γρεβενά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι Πολίτες των Γρεβενών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση παρουσίασης των Βασικών Προγραμματικών Αρχών και Θέσεων του Συνδυασμού του Υποψηφίου Δημάρχου Γρεβενών και επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαζί συνεχίζουμε» κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και ο ίδιος τους απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς και τόνισε: « Η ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση που σας απευθύναμε, αποδεικνύει την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Αποδεικνύει ακόμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε το αύριο του Νέου Δήμου Γρεβενών.
Σήμερα— «Μαζί»— κάνουμε το επόμενο αποφασιστικό βήμα
« Μαζί»…..
• γιατί είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.
• γιατί ξεκινήσαμε μαζί και προχωράμε όλοι μαζί κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά.  
• Γιατί έχουμε το χρέος να παραδώσουμε έναν καλύτερο τόπο, ένα μέλλον με ελπίδα – στις επόμενες γενεές, στα παιδιά μας.
• Γιατί στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι με έναν κοινό σκοπό, έναν Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης με προτάσεις ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες. Δεν πρόκειται να σας πούμε μεγάλα λόγια, λόγια εντυπώσεων. Δεν το κάναμε ποτέ, δεν θα το κάνουμε τώρα. Άλλωστε υπήρχε και θα υπάρχει πάντα συνέπεια των λόγων και των έργων μας. Το κάναμε πράξη τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχίσουμε και τα επόμενα.
Στα νέα δεδομένα που έφερε η Διοικητική Μεταρρύθμιση «Μαζί» θα πορευθούμε γνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, γνωρίζοντας πώς να τα αξιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο.
Σε μία εποχή που όλα γύρω μας  αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, ο νέος δήμος Γρεβενών χρειάζεται μία δημοτική αρχή που να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, δυναμισμό, σύγχρονες ιδέες και όραμα.
Μία δημοτική αρχή με ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας προς όλους τους φορείς του τόπου μας.
Μία δημοτική αρχή που να ανοίγει  προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο και να αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.  
Δεν είμαστε εδώ για να οργανώσουμε, απλά, το νέο δήμο στα πρότυπα του Καλλικράτη, αυτή είναι αυτονόητη υποχρέωση για μας.
Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να κινούμαστε με αποφασιστικότητα και να βάλουμε  το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης. Να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση σε όλους τους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας,   σε όλη την επικράτεια του νέου δήμου Γρεβενών.
Στρατηγικός μας στόχος ήταν και είναι η ισόρροπη Ανάπτυξη, με πρωτοβουλίες, δράσεις, ενέργειες και έργα παντού.
Στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας ήταν και θα είναι πάντα ο άνθρωπος.  Κάθε απόφαση και ενέργεια μας ως νέα δημοτική αρχή θα γίνεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών του συνανθρώπου μας.  
Οι πόρτες του νέου δήμου Γρεβενών θα είναι – πάντα – ανοιχτές σε όλους τους πολίτες, αυτό το εφαρμόσαμε στη Ν.Α και αυτό θα εφαρμόσουμε στο δήμο.
Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών και επικεφαλής του Συνδυασμού « Μαζί Συνεχίζουμε» αναφέρθηκε στο έργο του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών τονίζοντας μεταξύ άλλων: Στα 4 χρόνια από τη θέση του Νομάρχη Γρεβενών, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, πολλές φορές πάνω από τις δυνάμεις μας, για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τα Γρεβενά. Δώσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Καθιερώσαμε την πολιτική των «ανοιχτών θυρών». Βάλαμε τις βάσεις για τη μελέτη και την υλοποίηση πολύ μεγάλων έργων, τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον του νέου Δήμου.
Αναδείξαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τις ομορφιές που απλόχερα μας χάρισε η φύση, και ανεβάσαμε τα Γρεβενά στον Παγκόσμιο χάρτη του Πολιτισμού και του Τουρισμού.
Πρωτοπορήσαμε με την προετοιμασία δύο καινοτόμων δράσεων: του «Κέντρου Παλαιοντολογίας» και του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα». Οι δύο αυτές καινοτόμες δράσεις βγάζουν τα Γρεβενά από τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας και μας κατατάσσουν σε σημαντικό πόλο τουριστικού, επιστημονικού και εκπαιδευτικού προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Είναι η δική μας παρακαταθήκη και το δικό μας στοίχημα για το Δήμο Γρεβενών και κατέληξε:
Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Δήμου Γρεβενών προήλθε από την αγωνία μου και την αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και κατοικώ, τα Γρεβενά.
Στη νέα μας προσπάθεια θέλουμε τη στήριξη όλων των πολιτών, όλων αυτών που θέλουν να δουν τα Γρεβενά στο δρόμο της ανάπτυξης και των νέων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές.
Ο αγώνας μας θα είναι ΠΑΝΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟΣ και ΕΝΩΤΙΚΟΣ, έχοντας δίπλα την κοινωνία και τους νέους.
Το κόμμα μας είναι ένα, το «κόμμα των Γρεβενών».
Αντίπαλος μας, τα προβλήματα του τόπου μας.
Μαζί θα συνεχίσουμε αυτά που ξεκινήσαμε.
Μαζί θα ολοκληρώσουμε αυτά που είναι σε εξέλιξη και θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο Νέο Δήμο Γρεβενών
Εμείς οι Γρεβενιώτες ενωμένοι κερδίσαμε το σήμερα μπορούμε και το αύριο».
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθηναν οι Δήμαρχοι: Γρεβενών κ. Γεώργιος Νούτσος, Ηρακλεωτών κ. Αθανάσιος Καραγιάννης, Θεοδ. Ζιάκα κ. Χρήστος Πέτρου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Σμίξης κ. Γιάννης Νασίκας, Φιλιππαίων κ. Κων/νος Παλάσκας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια με το Νομάρχη και σημερινό υποψήφιο Δήμαρχο του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σαμαρίνας κ. Κων/νος Τζήμας στην προσφώνηση του λίγο πριν καλέσει τον υποψήφιο Δήμαρχο Γρεβενών κ. Κουπτσίδη να παρουσιάσει στους Πολίτες του Νέου Δήμου Γρεβενών τις Βασιλές Αρχές και Θέσεις του Συνδυασμού του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής: Αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές από τις άλλες με τα νέα δεδομένα που φέρνει ο «Καλλικράτης». Ανοίγονται νέοι ορίζοντες και δημιουργούνται νέες προκλήσεις για την ανάπτυξη του Δήμου.
Αυτά τα νέα δεδομένα καλούμαστε να τα εμπιστευθούμε σε ανθρώπους ικανούς, εργατικούς, με όραμα, με γνώση, και εμπειρία που μπορούν να πάνε τα Γρεβενά ακόμα πιο μπροστά.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης και σημερινός Νομάρχης έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά για να πάει τα Γρεβενά ακόμη πιο ψηλά.
Εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης γνωρίσαμε αυτά τα χρόνια έναν άνθρωπο με αγάπη για τον τόπο του, με όραμα, μα πάνω απ όλα ένα συνεργάτη και σύμμαχο στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε.
Η πόρτα του ήταν ανοιχτή για όλους μας, χωρίς διακρίσεις.
Είμαι βέβαιος ότι η γνώση και η εμπειρία που απέκτησε υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τον βοηθήσουν να ανταπεξέλθει και στα νέα του καθήκοντα ως Δημάρχου Γρεβενών. Γιατί ο Δημοσθένης Κουπτσίδης θα είναι το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου ο Νέος Δήμαρχος Γρεβενών.
Χαιρετισμό έστειλε και ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής ενώ το παρών έδωσαν ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης καθώς και ο Υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Δήμου Δεσκάτης κ. Δημήτριος Καραστέργιος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team