Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Μίνι απολογισμός πεπραγμένων
None

Μίνι απολογισμός πεπραγμένων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μέλη και παιδιά μελών του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας (ΣΦΕΤΕ) «Άρης Γαρουφαλίδης» που βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ή εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας βραβεύτηκαν την Κυριακή 17/1 στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου, ενώ τα μέλη του βρήκαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά, αλλά και να εκφράσουν τη λύπη τους για τον χαμό ενός από τα ενεργότερα μέλη του, του Κυριάκου Μπαλτζόπουλου, συζύγου της προέδρου του ΣΦΕΤΕ.
Μνεία στην 10χρονη πλέον πορεία του συλλόγου αλλά και στο φεστιβάλ ζωγραφικής που διοργανώνει εδώ και 6 χρόνια σε συνεργασία με το δήμο Πτολεμαΐδας με στόχο να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της ζωγραφικής, έκανε ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΤΕ Νίκος Λόφτσαλης και απένειμε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξη του έργου του συλλόγου. Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στην Μάρθα Μαυρίδου που με τη δική της συμβολή στο πλαίσιο του φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής του ΣΦΕΤΕ διοργανώνεται και θεατρικό παιχνίδι.
Αυτονόητη χαρακτήρισε τη στήριξη προς το σύλλογο ο δήμαρχος, ενώ αναφερόμενος στο έργο του ΣΦΕΤΕ είπε ότι μπορεί να καταταχθεί στους καλύτερους συλλόγους όχι μόνο της περιοχής μας αλλά της χώρας μας, αφού τα μέλη του, χωρίς να διαθέτουν όλα την απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση ομορφαίνουν τη ζωή μας με τα έργα τους, ενώ με τη διοργάνωση του φεστιβάλ γκράφιτι συνέβαλαν στο να ομορφύνει ολόκληρη η πόλη. Ευχαρίστησε τέλος τη διοίκηση και τα μέλη του ΣΦΕΤΕ γιατί οποτεδήποτε κλήθηκαν βρέθηκαν στο πλευρό του δήμου.
Τις ευχές και τους χαιρετισμούς του νομάρχη μετέφερε στον χαιρετισμό του ο νέος αντινομάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης Γιώργος Σβώλης, ο οποίος συγχάρηκε το σύλλογο επειδή με το έργο του προβάλλει ολόκληρη την περιοχή, καθώς και τα μέλη του συλλόγου για την επιτυχή εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ενώ αναφορά στο πολιτιστικό έργο του συλλόγου έκανε και π. αντινομάρχης Παύλος Τσότσος ευχόμενος να συνεχίσει τη δημιουργική πορεία του.
Σημειωτέον ότι έγινε ειδική αναφορά στον μεγαλύτερο λαϊκό ζωγράφο της χώρας μας τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, στον οποίο είναι αφιερωμένο και το φετινό ημερολόγιο του ΣΦΕΤΕ, ενώ όπως κάθε χρόνο κι αυτή τη φορά το φλουρί της βασιλόπιτας αντιστοιχούσε σε ένα έργο τέχνης που φιλοτέχνησε μέλος του συλλόγου.
Παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολιτευτές, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσική πανδαισία από μουσικό κουαρτέτο του Μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Ρ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team