Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Λιγοστή η κίνηση στα ΚΤΕΛ τρεις ημέρες πριν από το Πάσχα
None

Λιγοστή η κίνηση στα ΚΤΕΛ τρεις ημέρες πριν από το Πάσχα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι αυξήσεις φωτιά στην τιμή της αμόλυβδης θεωρητικά ευνοεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά μάλλον η μεγάλη κρίση που πλήττει τα αδύναμα βαλάντια περιόρισε δραστικά τις μετακινήσεις για το Πάσχα.
«Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι έρχεται Πάσχα. Η κίνηση που έχουμε κυμαίνεται στα επίπεδα μιας συνηθισμένης καθημερινής ημέρας. Δεν παρατηρείται ακόμη καμιά διαφορά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κοζάνης, Λευτέρης Πάλλας. Η εικόνα στο ΚΤΕΛ κάθε άλλο παρά προϊδεάζει ότι σε τρεις ημέρες έρχεται Πάσχα και τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές – καλές εποχές που δημιουργούνταν το αδιαχώρητο. Και να σκεφτεί κανείς ότι καταργήθηκε και το τρένο σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα που είναι το ανταγωνιστικό μέσο του λεωφορείου. «Η αύξηση των καυσίμων δεν έφερε το επιβατικό κοινό στο ΚΤΕΛ, για τον απλό λόγο ότι λόγω κρίσης ο κόσμος δεν ταξιδεύει», σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ.
Ο Λ. Πάλλας εκτιμά ότι σήμερα Πέμπτη θα αρχίσει να αυξάνεται η κίνηση, η οποία θα κορυφωθεί την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο, ωστόσο δεν πιστεύει ότι το επιβατικό κοινό θα μετακινηθεί όπως προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους. Πάντως, είπε ότι «εμείς έχουμε προγραμματίσει αύξηση των δρομολογίων τις δύο τελευταίες ημέρες. Αναλόγως με την κίνηση που θα υπάρξει θα δρομολογήσουμε και λεωφορεία». Ειδικά στις γραμμές Αθήνα – Κοζάνη και Θεσσαλονίκη – Κοζάνη υπάρχει ετοιμότητα για διπλασιασμό των λεωφορείων αν χρειαστεί. Μάλιστα έχουν ήδη σταλεί από την Κοζάνη στην πρωτεύουσα εφεδρικά λεωφορεία για να καλύψουν την αυξημένη κίνηση που αναμένεται για τις επόμενες ημέρες.
Να σημειωθεί ότι σε καθημερινή βάση δρομολογούνται 4 λεωφορεία από την Αθήνα για Κοζάνη. Για σήμερα Μ. Πέμπτη υπήρχαν από χτες 65 κρατήσεις για το πρωί, 42 το μεσημέρι και 40 το βράδυ, οπότε σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ «θα δρομολογηθούν από δύο λεωφορεία πρωί – μεσημέρι και βράδυ». Με βάση και τα εισιτήρια που αναμένεται να κοπούν σήμερα, ίσως τα δρομολόγια να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
Από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνη και Πτολεμαΐδα σε καθημερινή βάση δρομολογούνται είκοσι λεωφορεία. Στην συμπρωτεύουσα επίσης θα σταλούν εφεδρικά λεωφορεία, προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια εφόσον χρειαστεί.
Την Κυριακή του Πάσχα το ΚΤΕΛ δεν λειτουργεί και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team