Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Κωλύματα και ασυμβίβαστα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΕ

Κωλύματα και ασυμβίβαστα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΕ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


spartakos1

Ζήτημα ασυμβίβαστου της ιδιότητας μέλους τους Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ και διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης θέτει ο Πρόεδρος Σωματείου Παραγωγής Η/Ε ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Γιώργος Αδαμίδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, βάλλοντας ουσιαστικά κατά της εκλογής του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου στο Δ.Σ. της επιχείρησης.

«Κύριε πρόεδρε.

Με την παρούσα επιθυμώ, ως θεωρώ πως και οφείλω, να επισημάνω κωλύματα και ασυμβίβαστα μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ έτσι όπως αυτά προκύπτουν από το Π.Δ 57/1985.

Συγκεκριμένα.

Η παράγραφος 2 του άρθρου 9 του ΠΔ 57/1985 αναφέρει ρητός ότι η ιδιότητα μέλους του Δ.Σ της επιχείρησης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Η δε παράγραφος 3, του ίδιου  άρθρου, ορίζει ότι η εκλογή και αποδοχή μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης της ιδιότητας του μέλους στην διοίκηση συνδικαλιστικών οργανώσεων συνεπάγεται έκπτωση από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Προς επίρρωση όλων των παραπάνω, επισημαίνω πως στην παράγραφο 10 του άρθρου 9 του Ν.2941/2001 αναφέρεται ότι: ¨κάθε διάταξη νόμου, γενική ή ειδική, που αφορά τη ΔΕΗ -προ της μετατροπής της σε ανώνυμη εταιρεία  Α.Ε. με το ΠΔ 333/2000- εξακολουθεί να ισχύει εφόσον δεν είναι αντίθετη προς τις διατάξεις του Ν. 2773/1999 του ΠΔ 333/2000 και του άρθρου αυτού¨

Κύριε πρόεδρε

Κατόπιν όλων των παραπάνω, κατά την άποψή μου απαιτείται ο έλεγχος νομιμότητας της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε καθώς και η εγκυρότητα/νομιμότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν  κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Μαΐου 2013.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Νεότερες πληροφορίες για το τροχαίο στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγη ώρα πριν στη Λευκόβρυση Κοζάνης, ...