Αρχική > Ελλάδα > Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την αποκατάσταση ζημιών από τη σεισμική δραστηριότητα στο Δ. Κοζάνης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την αποκατάσταση ζημιών από τη σεισμική δραστηριότητα στο Δ. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


kke

Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την αντισεισμική προστασία και θωράκιση της περιοχής της Π.Ε. Κοζάνης και των όμορων περιοχών για την αποκατάσταση των ζημιών από την σεισμική δραστηριότητα στο Δήμο Κοζάνης και την ενίσχυση του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, ζητά το ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

«Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε στο Δήμο της Κοζάνης, από τις 2 Ιούλη 2013, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του 1995.

Από τη μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα έχουν προκληθεί ζημιές σε κατοικίες, καθώς επίσης και σε βυζαντινά μνημεία της περιοχής.

Έχουν ήδη γίνει 140 αιτήσεις για αυτοψία σε κατοικίες και ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ).

Επειδή η Ελλάδα κατέχει την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ευρώπη και την έκτη στον κόσμο.

Επειδή ο σεισμός των Γρεβενών – Κοζάνης το 1995, με δραματικό τρόπο κατέδειξε ότι δεν υπάρχει περιοχή του ελληνικού χώρου που μπορεί να θεωρηθεί ασεισμική και ότι, καμιά περιοχή του ελληνικού χώρου δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τη λήψη μέτρων ελαχιστοποίησης του σεισμικού κινδύνου, με δεδομένο ότι ακριβής πρόγνωση σεισμού σήμερα δεν είναι δυνατή.

Επειδή στόχος μιας φιλολαϊκής αντισεισμικής πολιτικής θα πρέπει να είναι η λήψη όλων των μέτρων αντισεισμικής θωράκισης που η επιστήμη και η τεχνική παρέχουν στη δεδομένη ιστορική στιγμή σε κάθε κατοικημένο σημείο του ελληνικού χώρου, με την παραδοχή ότι ο επόμενος καταστρεπτικός σεισμός θα γίνει στο σημείο αυτό το επόμενο δευτερόλεπτο.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

• Για την αντισεισμική προστασία και θωράκιση της περιοχής της Π.Ε. Κοζάνης και των όμορων περιοχών, προχωρώντας άμεσα στην ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων των κτιρίων της περιοχής και στην άμεση αποκατάσταση των όποιων  ζημιών.

• Για την ενίσχυση του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, που στις σημαντικές αρμοδιότητες του ανάμεσα σε άλλα βρίσκεται ο πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιος έλεγχος των κτιρίων, οι αποζημιώσεις για επισκευή και ανακατασκευή.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Το «παρών» της Θρακικής Εστίας Εορδαίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. (Της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Με χρήσιμες συμβουλές προς τους ποδηλάτες , η Θρακική Εστία Εορδαίας συμμετέχει με ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΊΑ, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ...