Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > ΚΟΖΑΝΗ: Εκδόθηκαν τα πρακτικά του Β΄ συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας

ΚΟΖΑΝΗ: Εκδόθηκαν τα πρακτικά του Β΄ συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

κοζ

Η πόλη της Κοζάνης το 2012 συμπλήρωσε 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό. Είναι από τις λιγοστές πόλεις που διοργάνωσαν σχετικό συνέδριο και η μοναδική που εκδίδει Πρακτικά. Αυτό οφείλεται αφενός στη συμβολή πλειάδας επιστημόνων που διαθέτει η πόλη και η περιοχή της Κοζάνης, αφετέρου στην απόφαση του Δήμου Κοζάνης να προωθήσει την έρευνα της τοπικής ιστορίας ως παράγοντα αυτογνωσίας και προβληματισμού για το μέλλον των πολιτών της περιοχής.
Η έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου παραδίδεται σήμερα στους πολίτες της Κοζάνης και στο ευρύ αναγνωστικό κοινό ως ένα πόνημα που θα αποτελέσει τον καταλύτη για τις συζητήσεις που αφορούν στο παρελθόν αλλά πρωτίστως στο μέλλον του τόπου μας.
Στις 734 σελίδες του το βιβλίο περικλείει την ιστορία ενός τόπου που βρήκε διεξόδους στην οικονομία, στις τέχνες και τα γράμματα, στον πολιτισμό, στα ήθη και στα έθιμα, γράφοντας τις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας με χρυσά γράμματα.
Στα Πρακτικά του Β΄ Συνεδρίου για τα 600 χρόνια ιστορίας της πόλης μας ο αναγνώστης θα βρει τις 45 εισηγήσεις εξεχόντων επιστημόνων του χώρου, καθώς και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Είναι μια καλαίσθητη επιστημονική έκδοση, την επιμέλεια της οποίας είχαν οι Χαρίτων Καρανάσιος, Κώστας Ντίνας, Δημήτρης Μυλωνάς και Δημήτρης Σκρέκας.
Ο τόμος των Πρακτικών του Συνεδρίου θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τις προσεχείς ημέρες.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι απαντήσεις των υπηρεσιακών ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και Διαχειριστικής Αρχής για το πρόγραμμα των 40 εκ. ευρώ – Κασαπίδης: «Σταθήκαμε σύννομοι» – Τι είπαν Κωνσταντινίδης και Αμανατίδης για το νέο πρόγραμμα που αναμένεται από το Υπουργείο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με τις απαντήσεις που έδωσαν οι υπηρεσιακοί σε ερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων, από το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και τη Διαχειριστική Αρχή ...