Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Κλείνει το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας
None

Κλείνει το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την έντονη αντίδρασή του στο κλείσιμο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, (ΕΚΠ) με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε προς την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και Γιώργο Κουτρουμάνη, αντίστοιχα, στην οποία χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» την απόφασή για κλείσιμό του διότι είναι από τα λίγα τμήματα της χώρας που διαθέτουν τόσο ευρύ φάσμα εργασιών.
Ταυτόχρονα διαμαρτύρεται για τη γενικότερη προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής και κοινοποιεί τη διαμαρτυρία του προς το ΣΕΠΕ, τα κόμματα, τους βουλευτές του νομού και το δήμο Εορδαίας διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει ο σχεδιασμός αυτός.
«Δεν μπορεί μία εργατούπολη όπως η Πτολεμαΐδα με σχεδόν 60.000 κατοίκους, να μην διαθέτει Επιθεώρηση Εργασίας, σε αντίθεση με άλλες πόλεις με 10.000 και 20.000 κατοίκους», αναφέρει το ΕΚΠ.
Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αναστάσιος Τσιλφίδης εξέφρασε την μεγάλη έκπληξη της διοίκησης του ΕΚΠ όταν ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας διαπίστωσε ότι σχεδιάζεται το κλείσιμο του Τμήματος του ΣΕΠΕ Πτολεμαΐδας, καθώς «κινδυνεύει να μείνει ανεξέλεγκτος ο χώρος των ορυχείων στον οποίο επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας». Γι’ αυτό και στην επιστολή διαμαρτυρίας το ΕΚΠ επισημαίνει ότι αντί να ενισχύονται οι υπηρεσίες και οι φορείς της Πτολεμαΐδας που καθημερινά εξυπηρετούν χιλιάδες εργαζομένων, «κάποιοι έχουν βάλει στόχο την αποδυνάμωση και τελικά το κλείσιμο τους, αφού, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου αναμόρφωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κλείνει το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας. Μία υπηρεσία δηλαδή που εξυπηρετεί περίπου 2.000 εταιρείες, μέσα σε αυτές και τη ΔΕΗ, που ο όγκος δουλειάς που προκύπτει από τις δραστηριότητές της αντιστοιχεί σε 500 με 600 επιχειρήσεις.
Το ΕΚΠ υπενθυμίζει ότι αντίστοιχη προσπάθεια κατάργησης του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Πτολεμαΐδα είχε γίνει πάλι το 2001, «όμως με το νόμο 2956/2001, άρθρο 28 συνέχισε να λειτουργεί (μαζί με το τμήμα του Αγρινίου) λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής μας και το πλήθος των δραστηριοτήτων που προκύπτουν από τη λειτουργία της ΔΕΗ στον τόπο μας».
Το ΕΚΠ σημειώνει επίσης ότι παλεύει χρόνια για τη δημιουργία τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων που είναι απαραίτητη στην περιοχή λόγω του πλήθους των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους των ορυχείων και «αντί αυτού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απόφαση που καταδικάζει και πλήττει με το χειρότερο τρόπο τις επιχειρήσεις και τον εργασιακό κόσμο της περιοχής μας».
Το Εργατικό Κέντρο τονίζει τέλος ότι δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση αυτής της άδικης απόφασης «που μόνο αναμορφωτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί», καθώς και ότι όλος ο συνδικαλιστικός κόσμος της περιοχής θα δώσει μάχη για να συνεχίσει η λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team