Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κλείνει η Περιφερειακή Διεύθυνση και 8 Ταχυδρομικά Γραφεία στη Δυτική Μακεδονία

Κλείνει η Περιφερειακή Διεύθυνση και 8 Ταχυδρομικά Γραφεία στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

elta_16_7_2013_b

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Δυτική Μακεδονία, τα οποία βρίσκονται σε αποδιοργάνωση λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, δέχονται τώρα ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα, μετά την απόφαση της διοίκησης, σύμφωνα με την οποία κλείνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας και συγχωνεύεται με την αντίστοιχη της Ηπείρου. Το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική περιφέρεια δίνεται επίσης με το κλείσιμο 80 περιφερειακών γραφείων, εκ των οποίων 8 στην ακριτική Δυτική Μακεδονία, μεταξύ αυτών και το γραφείο των ΕΛΤΑ στο Εμπόριο Εορδαίας.

Μετά από απόφαση του δ.σ. των ΕΛΤΑ, την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Μελαχρινός, έστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας έφτασε έγγραφο, το οποίο αναφέρεται στη μεταφορά και στην ενοποίηση της διεύθυνσης με τα Ιωάννινα. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ταχυδρομικές υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των νομών Πέλλας και Ημαθίας που υπάγονταν στην Περιφερειακή Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, θα υπάγονται πλέον στην Ενιαία Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου. Η συγχώνευση αυτή θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, υποστηρίζει το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Υπαλλήλων, Τάκης Τσαουσίδης, ο οποίος με δήλωσή του στον «Π» τονίζει: «Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει και να είναι αποτελεσματική μία διεύθυνση που θα έχει στην αρμοδιότητά της, ταχυδρομικές υπηρεσίες και γραφεία από την Κέρκυρα μέχρι την Αριδαία».

Ο προσωπάρχης της καταργούμενης πλέον Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας, Μανόλης Στεργίου, δήλωσε πως όταν τα κέντρα λήψης αποφάσεων λαμβάνονται μακριά από τον τόπο που βρίσκονται οι παραγωγικές ταχυδρομικές υπηρεσίες, τότε γίνεται φανερό πως δυσκολεύει η λειτουργία και δημιουργούνται προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι η κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει στην ευθύνη της έξι νομούς, δηλαδή τους τέσσερις της Δυτικής Μακεδονίας και τους νομούς Ημαθίας και Πέλλας στην Κεντρική Μακεδονία, γίνεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιοργάνωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οποίας κλείνουν κι’ άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Η νέα δομή κινείται στη βάση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ήδη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας οι επτά υπηρετούντες υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως να δηλώσουν σε ποια υπηρεσία επιθυμούν να μεταφερθούν, με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ πάντως να επιφυλάσσεται να τους μεταθέσει σε άλλη υπηρεσία που οι ανάγκες είναι περισσότερες.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ ακολουθώντας μια πολιτική εγκατάλειψης ακριτικών περιοχών της περιφερειακής Ελλάδας, αποφάσισε το κλείσιμο 80 περιφερειακών γραφείων της χώρας. Μεταξύ αυτών κλείνουν 8 ταχυδρομικά γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, έκλεισε ήδη το ταχυδρομικό γραφείο στο Μακροχώρι Ημαθίας, ενώ θα ακολουθήσει λουκέτο στο ταχυδρομικό γραφείο Εμπορίου Εορδαίας, στη Βεύη Φλώρινας, στο Βογατσικό, Δισπηλιό και Βίτσι Καστοριάς, στη Καρυώτισσα Πέλλας και στην Ειρηνούπολη Ημαθίας.

Στο μεταξύ, σε οριακό σημείο βρίσκονται λειτουργικά τα ΕΛΤΑ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ολόκληροι ταχυδρομικοί τομείς σε πρωτεύουσες νομών και άλλες πόλεις δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού που προσλαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις. Έχουν να γίνουν προσλήψεις εδώ και επτά χρόνια, ενώ οι παράλληλες συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται έχουν διαμορφώσει μία άκρως προβληματική κατάσταση. Το προσωπικό στα ταχυδρομικά γραφεία είναι γερασμένο, ενώ φέτος για πρώτη φορά δεν έγιναν προσλήψεις εκτάκτων, με τους οποίους τα προηγούμενα χρόνια καλύπτονταν υποτυπωδώς ορισμένα από τα πάμπολλα κενά. Να σημειωθεί ότι πρόπερσι είχαν προσληφθεί 2.500 έκτακτοι, πέρυσι 1.500. Φέτος είχαν εγκριθεί 860 προσλήψεις, οι οποίες όμως στην πορεία πάγωσαν.

Αυτή τη στιγμή είναι κενοί 3 από τους 14 ταχυδρομικούς τομείς, καθώς δεν υπάρχουν ταχυδρομικοί διανομείς να τους στελεχώσουν. Έτσι, οι υπάρχοντες ταχυδρομικοί αναγκάζονται να «παίρνουν» κι’ άλλους δρόμους στην ευθύνη που έχουν για τη διανομή, ώστε να καλύψουν τους ακάλυπτους τομείς. «Αυτό όμως την εξουθένωση των συναδέλφων, οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε ρεπό ούτε άδεια», δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΠΟΣΤ, Τάκης Τσαουσίδης. Στην Πτολεμαΐδα τα προβλήματα είναι ακόμη πιο σοβαρά, καθώς οι 4 από τους 9 ταχυδρομικοί τομείς είναι ακάλυπτοι, με συνέπεια η διανομή της αλληλογραφίας να γίνεται μέρα παρά μέρα ή και πιο αραιά. Να σημειωθεί ακόμη ότι στην Πτολεμαΐδα είναι κενές και δύο δέσεις εσωτερικής εκμετάλλευσης στη Θυρίδα. Ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν ακόμη στα Σέρβια, στο Βελβεντό και στο Τσοτύλι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team