Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Καταδικάζει την απόφαση για πάγωμα των προσλήψεων σε επιχειρήσεις του Δημοσίου
None

Καταδικάζει την απόφαση για πάγωμα των προσλήψεων σε επιχειρήσεις του Δημοσίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Την έντονη αντίθεση του στην απόφαση της Κυβέρνησης να παγώσει τις προσλήψεις στις Επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου τομέα εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το οποίο δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων της ΔΕΗ και καλεί σε συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία της ΓΣΣΕ στις 24 Φλεβάρη.
Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης αναφέρει πιο συγκεκριμένα τα εξής:
«Σε μια περίοδο δύσκολη, με την κρίση να επελαύνει στην χώρα μας, με την ανεργία να εκτοξεύεται στα ύψη, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, είναι απαραίτητο και αναγκαίο να ενισχυθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, που έχει απαξιωθεί παντελώς, κυρίως από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
Η ΔΕΗ Α.Ε. πλήρωσε την προηγούμενη χρονιά πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Υπερωρίες και Υπερεργασίες, που αντιστοιχούν σε πάνω από 5.000 νέες προσλήψεις.
Ο αυξημένος αριθμός ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα, στην Δ.Ε.Η. οφείλεται και στην εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.
Για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης και τον εκσυγχρονισμό της, είναι αναγκαίο να προσληφθούν οι επιτυχόντες του Διαγωνισμού, να προκηρυχθούν 3.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και να δημοπρατηθεί άμεσα η μονάδα Πτολεμαΐδα 5.
Για την περιοχή μας τα παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτα.
Νωπές είναι ακόμη οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης και του Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. κατά την επίσκεψη του στο Λεκανοπέδιο.
Συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν τα πρωτοβάθμια Σωματεία της Δ.Ε.Η. και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα συγκληθεί το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα, με στόχο την κορύφωση του, με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στις 24 Φλεβάρη του 2010».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team