Αρχική > Uncategorized > Κατάληψη της ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
None

Κατάληψη της ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς, διαμαρτυρόμενοι με την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την 2η ξένη γλώσσα.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ υπογραμμίζει:
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης για την κατάργηση του δικαιώματος επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο αποτελεί σοβαρό πισωγύρισμα για το δημόσιο σχολείο.
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην κατεύθυνση του “νέου σχολείου” του προσαρμοσμένου στις γενικότερες αναδιαρθρώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως: αυτόνομη σχολική μονάδα, διαφοροποιημένο σχολείο, διαφορετικά αναλυτικά προγράμματα κ.τ.λ.
Η απαράδεκτη αυτή απόφαση εκτός από την κατάργηση του δικαιώματος επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την εκμάθηση της δεύτερης γλώσσας.
Η θέση αυτή της κυβέρνησης ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για απολύσεις στο δημόσιο σχολείο, για μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, για κατάργηση των όποιων οργανικών θέσεων, για μείωση των διορισμών και επομένως αύξηση της ανεργίας, για εκπαιδευτικούς χωρίς δικαιώματα. Αποτελεί, τελικά, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.
Προφανώς το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν αφορά μόνο τους ξενόγλωσσους συναδέλφους, αλλά όλους τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές, ολόκληρη την κοινωνία..
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης απόφασης και εξέλιξης η Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης η οποία πρόσφατα (Τετάρτη 8 Ιουνίου) πραγματοποίησε εκδήλωση σε συνεργασία με τους συλλόγους καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας όπως και με το Σύλλογο Δασκάλων Κοζάνης καλεί όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των ξένων γλωσσών, αλλά και τους γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 12:00.
Κεντρικό μας αίτημα η άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης και η διασφάλιση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών αυτών των ειδικοτήτων, με βασικό γνώρισμα τη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Χ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team