Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του Παύλου Μελά

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του Παύλου Μελά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή τίμησε και φέτος τη μνήμη του Παύλου Μελά, του ένδοξου Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα.
Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στελέχη μαζί με δεκάδες φίλους και υποστηρικτές του κινήματος από όλη τη Μακεδονία, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καστοριάς φωνάζοντας συνθήματα και κατέληξαν στο παρεκκλήσι των Ταξιαρχών πίσω από τη Μητρόπολη Καστοριάς, όπου είναι θαμμένο το σώμα του Παύλου Μελά.
Ο υπεύθυνος της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Τούφας Στέλιος εκφώνησε έναν σύντομο λόγο σχετικά με τη ζωή, τη δράση και το θάνατο του Παύλου Μελά από τους Οθωμανούς, στις 13 Οκτωβρίου 1904 στο χωριό Στάτιστα Καστοριάς, το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Παύλος Μελάς προς τιμήν του Ήρωα.
Ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Κοζάνης, Λορίδας Φαίδων κατέθεσε στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον Παύλο Μελά του οποίου ο αγώνας και ο θάνατος ενέπνευσε την τότε Ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει σθεναρά τον Μακεδονικό Αγώνα εναντίον των Βούλγαρων κομιτατζήδων και της δράσης της αιρετικής (τότε) Εξαρχικής Βουλγάρικης εκκλησίας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1912, η Μακεδονία μας ελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς και ενσωματώθηκε στο Ελληνικό κράτος.
Η εκδήλωση στον τάφο του Παύλου Μελά έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κατέβηκαν στην παραλιακή οδό της Καστοριάς όπου μοίρασαν φέιγβολάν και άλλο έντυπο υλικό στους περαστικούς.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team