Αρχική > Uncategorized > Κάλεσμα για εγρήγορση των εργαζομένων
None

Κάλεσμα για εγρήγορση των εργαζομένων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης των εργαζομένων της περιοχής γύρω από τα συνδικάτα, ζήτησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, Αναστάσιος Τσιλφίδης, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΕΚΠ, διότι όπως ανέφερε, περνάμε δύσκολους καιρούς και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να υπερασπίσουν τα κεκτημένα τους.
Ταυτόχρονα ζήτησε να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής για μπορούν να δίνουν ενωμένοι τους αγώνες που χρειάζονται και για να δοθεί μια αναπτυξιακή προοπτική που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει απάντηση στο πρόβλημα της περιοχής «που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία».
Ευχήθηκε η χρονιά που έρχεται να έχει λιγότερα προβλήματα και λιγότερα εργατικά ατυχήματα στους εργασιακούς χώρους, χαιρέτισε την ανακοίνωση κατασκευής της νέας μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδας, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη στελέχωσης του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «ο μοναδικός άνθρωπος που στελεχώνει την υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει ελέγχους στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ όπου ανθεί το δουλεμπόριο και εργάζονται άνθρωποι στην τέφρα για 600€ και δεν ξέρουν αν και πότε θα πληρωθούν».
«Μόνο ενωμένοι μπορούμε οι εργαζόμενοι να κρατήσουμε αυτά που κερδίσαμε αυτή τη δύσκολη χρονιά που έχουμε μπροστά μας, καθώς αλλάζουν τα πάντα στις εργασιακές σχέσεις», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΠ, Δημήτρης Τραχανάς, καλώντας επίσης τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Για «τρομερή έλλειψη προσωπικού των υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας» έκανε λόγο και ο προϊστάμενος του Γραφείου του ΣΕΠΕ στην Πτολεμαΐδα, Γιώργος Βατάλης, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του γραφείου. Διότι, όπως δήλωσε, δεν υπάρχει χρόνος για διενέργεια ελέγχων στους εργασιακούς χώρους, και κυρίως στα αχανή ορυχεία της ΔΕΗ, αφού δεν προλαβαίνει να διεκπεραιώνει την καθημερινή προσέλευση του κοινού στην υπηρεσία.
Για δικαίωση των κοινών αγώνων που έδωσαν δήμος και φορείς έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Γρηγόρης Τσιούμαρης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι τη χρονιά που πέρασε κατόρθωσαν να φέρουν στην πόλη Τμήμα του ΤΕΙ και τόνισε ότι με τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας «μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team