Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: Κίνδυνος λουκέτου για το Γηροκομείο της Μητρόπολης στη Φλώρινα

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: Κίνδυνος λουκέτου για το Γηροκομείο της Μητρόπολης στη Φλώρινα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailTHEOKL2

Την οικονομική συνδρομή των πιστών της μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Γηροκομείου της μητρόπολης στη Φλώρινα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με λουκέτο, ζητά ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος.
Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
όπως γνωρίζετε, στην Ιερά μας Μητρόπολη λειτουργεί από δεκαετιών, και συγκεκριμένα από το έτος 1969, Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το οποίο ιδρύθηκε χάρη στις άοκνες προσπάθειες και την ακοίμητη φιλανθρωπική μέριμνα του αειμνήστου προκατόχου και Γέροντός μου, Μητροπολίτου κυρού Αυγουστίνου.
Καθ’ όλον το διάστημα της λειτουργίας του, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Μητροπόλεώς μας εφιλοξένησε και περιέθαλψε περισσοτέρους από χιλίους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, προσφέροντάς τους στέγη, διατροφή, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. σήμερα στους χώρους του Γηροκομείου διαμένουν περίπου τριάντα ηλικιωμένοι αδελφοί μας, ενώ απασχολούνται πέντε εργαζόμενοι και δύο εθελοντές.
Επί πλέον, κατά τα δύο τελευταία έτη το Αυγουστίνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο έχει αναλάβη την παρασκευή και διανομή εκατό μερίδων φαγητού ημερησίως σε πάσχοντες ηλικιωμένους της πόλεως Φλωρίνης. Παρά ταύτα, η πρωτοφανής κρίση που πλήττει την Πατρίδα μας την τελευταία τριετία έχει κτυπήση και την πόρτα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα η συνέχιση της λειτουργίας του να είναι εξαιρετικώς δύσκολη. Εάν μάλιστα θέλουμε να κυριολεκτήσουμε, πρέπει να πούμε πως το Γηροκομείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως κινδυνεύει να κλείση, καθώς αδυνατεί πλέον να καλύψη αξιοπρεπώς ακόμη και τις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες των φιλοξενουμένων γερόντων αδελφών μας.
Για τον λόγο αυτόν, και γνωρίζοντας πόσο η κρίση έχει κτυπήση και τις δικές σας πόρτες, προσφεύγω στα αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης σας, και παρακαλώ τον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά, στο μέτρο των δυνατοτήτων σας, να βοηθήσετε καταθέτοντας τον μικρότερο ή μεγαλύτερο οβολόν σας στον δίσκο που για τον σκοπό αυτό θα περιαχθή εντός των Ιερών Ναών της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας την Κυριακή 3η Νοεμβρίου 2013, κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να μην κλείση το Γηροκομείο μας και να συνεχίση το φιλάνθρωπο και Θεάρεστο έργο του. Θα ήταν ασφαλώς ευχής Έργον και σας προτρέπω πατρικώς προς αυτό, εάν μπορούσατε να διαθέσετε ως δωρεά προς το Γηροκομείο τα χρήματα που συνήθως δίδετε κατά τας Εξοδίους ακολουθίες δικών σας ανθρώπων, αντί στεφάνων και μνημοσύνων. Αυτή η προσφορά θα αποτελούσε και το καλύτερο μνημόσυνο για τους προσφιλείς κεκοιμημένους σας. Να είστε δε περισσότερο από βέβαιοι ότι και το μονόλεπτό σας ακόμη θα αξιοποιηθή και θα προσφέρη ανακούφιση και αναψυχή στους γέροντες και στις γερόντισσες που διαμένουν στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, ενώ πλούσιο το λ και η ευλογία του Θεού θα συνοδεύη όλους και τις οικογένειές σας, χαρίζοντας δύναμη και ενίσχυση στον αγώνα όλων μας για να βγούμε το συντομώτερον δυνατόν από την παρούσα δυσβάστακτη για την
Ελλάδα μας κρίση.

Μετά εγκαρδίων πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Ανοίγει λόγω καύσωνα η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πολίτες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στη διάθεση των δημοτών θα είναι από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και από τις 9 το πρωί έως ...