Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Θεατρική παράσταση για τον Καβάφη

Θεατρική παράσταση για τον Καβάφη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


kavafis

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Εορδαίας σε συνεργασία με το Θεατροδρόμιο Κοζάνης καθώς και με την υποστήριξη της ΕΛΜΕ Εορδαίας, πραγματοποιούν την παράσταση για τον Κ.Π.Καβάφη «Επέστρεφε…» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 8μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
Πρόκειται για μια παράσταση αφιερωμένη στον Κ.Π Καβάφη τον  μεγάλο ποιητή. Ο Καβάφης και ένας άλλος ποιητής μοιράζονται τη σκηνή  και ξετυλίγουν μπροστά στο κοινό σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα, απωθημένα και όνειρα, άλλοτε συνομιλώντας και άλλοτε απαγγέλλοντας ποιήματα.

Παράλληλα, μουσικές, χορός και θεατρική αναπαράσταση πίσω από ένα φωτισμένο λευκό πανί στο βάθος της σκηνής έρχονται ν’ αγκαλιάσουν και να ζωντανέψουν τους στίχους των ποιημάτων.

Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί υποδέχονται τους θεατές, για ν’ απολαύσουνε όλοι μαζί, με τη συνοδεία κρασιού, την έκθεση ζωγραφικής της Γλύκας Διονυσοπούλου, με μια σειρά πινάκων πάνω στην ποίηση του Καβάφη και για να ξεφυλλίσουνε βιβλία σχετικά με τον Καβάφη.

Η εκδήλωση αυτή είναι η δεύτερη, που διοργανώνει το ΝΠΔΔ  ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας, στα πλαίσια του εορτασμού για το έτος Καβάφη και της συμπλήρωσης των 150 χρόνων από την γέννηση ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές.

kavafis2

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team