Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Η ποίηση και η μουσική πλάι- πλάι
None

Η ποίηση και η μουσική πλάι- πλάι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης το Δ΄ Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης που διοργάνωσαν η Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Τμήμα Γραμμάτων) και η Αμφικτιονία Ελληνισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση αυτή που έχει πια καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός, συγκέντρωσε και εφέτος εκατό δεκαπέντε ποιητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των πρόσφατων θλιβερών γεγονότων, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των διοργανωτών και έσπευσε να ακούσει τους δημιουργούς να απαγγέλλουν τα ποιήματά τους.
Η βραδιά άρχισε με χαιρετισμό του προέδρου της Μουσικής Εταιρείας Βορ. Ελλάδος κ. Αλέκου Δαφνομήλη, του προέδρου της Αμφικτιονίας Ελληνισμού κ. Δημητρίου Μπουκόνη και του Γεν. Γραμματέα της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος κ. Αντώνη Μπουσμπούκη.
Ακολούθησε η απαγγελία των ποιημάτων των συμμετεχόντων ποιητών.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το μουσικό πρόγραμμα με τον παγκόσμιας φήμης συνθέτη, μαέστρο και πιανίστα Νίκο Αστρινίδη και τον γνωστό Βαρύτονο Γιάννη Νεάγκου.
Ο κ. Νεάγκου ερμήνευσε τρία ναπολιτάνικα τραγούδια (“Torna a Soriento”, “Santa Lucia” και “O sole mio”) και μια άρια από την οπερέτα «Εύθυμη χήρα» του Λέχαρ και εντυπωσίασε με την ευαισθησία του.
Ο Νίκος Αστρινίδης με καταπληκτική δεξιοτεχνία έπαιξε στο πιάνο τον «Ισπανικό χορό» του Γκρανάντος τον «Χορό της Φωτιάς» του Ντε Φάλια και τη δική του σύνθεση «Ελληνικός χορός» και καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.
Ας σημειωθεί ότι ο Νίκος Αστρινίδης δέχθηκε να μελοποιήσει ποιήματα των συμμετεχόντων ποιητών, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε CD από τους διοργανωτές και θα παρουσιασθούν σε μεγάλη συναυλία.
Τα ποιήματα, εξάλλου του Δ΄ Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης, θα περιληφθούν σε πολυετή έκδοση, που θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη και θα αποσταλεί σε βιβλιοθήκες και φορείς της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
Ήδη έχει περατωθεί η εκτύπωση του βιβλίου που περιέχει τα ποιήματα των συμμετεχόντων στο περσινό Γ΄ Φεστιβάλ.
Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης παρουσίασαν με άψογο τρόπο ο λογοτέχνιδες Νούλα Τσοκτουρίδου από την Πτολεμαϊδα και Άννα Κασάπη από τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι διοργανωτές απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων καθώς το πανελλήνιο ποιητικό φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό, που συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξης ης περιοχής και την αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team