Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Η νέα τοπική αυτοδιοίκηση
None

Η νέα τοπική αυτοδιοίκηση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΒΥΖΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Βασίλειου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Υποψ. Περιφ. Σύμβουλος

Ο νέος θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εισάγεται με το νόμο του Καλλικράτη αποτελεί μια πρόκληση για τον Έλληνα πολίτη και μάλιστα τον Νέο. Γιατί η φιλοσοφία της νέας Αυτοδιοίκησης είναι η επιδίωξη μιας συστηματικής Αποκέντρωσης της Εξουσίας και η όσο το δυνατόν ταχεία και δίκαιη εφαρμογή της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας.
Τα όργανα-εργαλεία-αυτού του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο εξαιρετικά διευρυμένος Δήμος και η μεγάλη αυτοδιοικούμενη Περιφέρεια. Οπωσδήποτε τη διακονία του νέου αυτού θεσμού θα την ασκήσουν Αιρετοί πολίτες. Η άριστη όμως εξυπηρέτηση του θεσμού χρειάζεται ανθρώπους που θα προκύψουν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με εξαιρετικές Πολιτικές, Πολιτιστικές και Κοινωνικές αρετές και δράσεις.
Όρεξη για δουλεία επομένως. Αγάπη για τον Τόπο και τον Συνάνθρωπο. Αντίληψη και κατανόηση των προβλημάτων του σύγχρονου πολίτη. Συνεχής εγρήγορση και δράση είναι οι πρόσθετες ιδιότητες του Αιρετού Συμβούλου που θα επιλέξει ο λαός προκειμένου να Αυτοδιοικηθεί.
Όλοι οι τομείς παραγωγής θα υπηρετούνται από την Περιφέρεια. Περιβάλλον και Πράσινη Ενέργεια έχουν πρωτεύοντα λόγο στους Τομείς Ανάπτυξης. Ιδιαίτερα η Περιφέρεια μας, της Δυτικής Μακεδονίας, έχει εξαιρετικούς λόγους για επεμβάσεις και δράσεις στους τομείς αυτούς.
Αποτελούν τα παραπάνω μια πρόκληση για τον Νέο πολίτη του τόπου μας που έχει συμμετοχή στα Κοινά και ενδιαφέρεται για τα μικρά ή τα μεγάλα Προβλήματα των Συνανθρώπων του.
Η Περιφερειακή αρχή αποτελεί τέλος εξαιρετικό Φορέα Παρέμβασης και Δράσης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team