Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > «Η ισχύς εν τη ενώσει» στο χριστουγεννιάτικο αντάμωμα των δέκα πολιτιστικών συλλόγων της Εορδαίας

«Η ισχύς εν τη ενώσει» στο χριστουγεννιάτικο αντάμωμα των δέκα πολιτιστικών συλλόγων της Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


DSC01781

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, υπό την σκέπη του Δήμου Εορδαίας, δέκα πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής πραγματοποίησαν το χριστουγεννιάτικο αντάμωμα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης, της ομοψυχίας και της αισιοδοξίας.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την όλη διοργάνωση, τη μεγάλη συμμετοχή συλλόγων και πολιτών η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, που έκανε την έναρξη της εκδήλωσης επεσήμανε ότι: «Από εδώ την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας με την παρουσία όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Εορδαίας στέλνουμε το αισιόδοξο μήνυμα της ενότητας και της καλής συνεργασίας για να κρατήσουμε τον Δήμο μας όρθιο, ελπίζοντας και δημιουργώντας».
«Η προσπάθεια αυτή μας φέρνει πιο κοντά όλους μας κατά την εορταστική περίοδο και ευελπιστούμε να εξελιχθεί σε θεσμό» τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού και παιδείας Γιάννης Ασπράγκαθος.
«Δέκα σύλλογοι μαζί δίνουμε ζωντάνια στην πόλη και χαρά στα παιδιά, που έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αθανάσιος Καδόγλου.
«Μέσα από την κοινή αυτή εορταστική εκδήλωση, που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά, και που έχει διασυλλογικό χαρακτήρα μπορούμε να φερόμαστε σαν Εορδαίοι» τόνισε ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Εορδαίας Λιβέριος Πασχαλίδης.
«Ως Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας συμμετέχουμε και εμείς στο χριστουγεννιάτικο αντάμωμα, που περιλαμβάνει κυρίως δράσεις για παιδιά» επεσήμανε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου Γιάννης Καρύδης.
Χαρίζοντας στον “Π” μία επίκαιρη μαντινάδα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας Γιάννης Μακρυμαλλάκης, διευκρίνισε πως στόχος της εκδήλωσης είναι να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του.
Η Γραμματέας του Συλλόγου Κλεισουριέων Σοφία Ψωμά αναφερόμενη στον σκοπό της κοινής εκδήλωσης, τόνισε ότι είναι να κάνουμε τους πολίτες να μείνουν στην πόλη μας και να τους δώσουμε λίγη χαρά.
«Ν’ αποτελέσει την απαρχή ενός θεσμού το χριστουγεννιάτικο αντάμωμα των συλλόγων» ευχήθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χριστίνα Κόνιαλη.
«Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην κοινή εκδήλωση όλων των συλλόγων, που δίνουν εορταστική νότα στον Δήμο μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερμακιάς Μάρκος Ρούσσης.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Σύλλογος Βλατσιωτών με την Πρόεδρό του Πόπη Μίγγου και η Πανελλήνια Ένωση Σουρμενιτών με τον εκπρόσωπό της, ενώ οι “μαγικοί” τροβαδούροι έδωσαν το δικό τους μελωδικό χρώμα.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η κλασική φιγούρα του Αϊ Βασίλη, που μοίρασε δώρα στα παιδιά τα οποία είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις εικαστικές τους ικανότητες, να παίξουν, να διασκεδάσουν με διάφορα δρώμενα και να απολαύσουν τα κεράσματα των συλλόγων, ενώ οι μεγαλύτεροι έστησαν το χορό γύρω από τις μεγάλες φωτιές.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

DSC01760 DSC01765 DSC01770 DSC01778

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team