Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > “Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ” για τα μουσικά σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

“Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ” για τα μουσικά σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

DSC08772

Ως μία μουσική πανδαισία από διάφορα μουσικά σύνολα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η κοινή συναυλία “ΕΟΡΤΙΑ” των Μουσικών Σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, στα πλαίσια του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του θεσμού, από την καλλιτεχνική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και της Π.Ε. Κοζάνης.

Στην μουσική αυτή συνάντηση, πήραν μέρος τα Μουσικά Σχολεία Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου και Σιάτιστας, ενώ το πολυπληθές ακροατήριο χειροκρότησε όλα τα τμήματα για την άψογη εμφάνισή τους.

«Οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των αδελφών Μουσικών Σχολείων της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, βρίσκονται σήμερα εδώ στο σχολείο Πτολεμαΐδος, το οποίο επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για να φιλοξενήσει τη μεγάλη αυτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικά Σχολεία» επεσήμανε η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας Δέσποινα Παπαδοπούλου.

Μιλώντας στον “Π” η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας Μαρία Δούρου χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εκδήλωση μέσα από την οποία αναδεικνύεται ο ζωντανός και πολύπλευρος θεσμός των Μουσικών Σχολείων, που προσφέρει πολυδιάστατο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο από την ίδρυσή του, ενώ καλωσόρισε και το νεοσύστατο Μουσικό Σχολείο της Χαλκίδας, που ήρθε να προστεθεί στο σύνολο των Σχολείων σε πανελλαδικό επίπεδο.

DSC08781 DSC08775 DSC08773 DSC08760

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Βόντσα, η οποία αναφερόμενη στον στόχο του Υπουργείου Παιδείας, τόνισε πως: «Είναι με τη δράση αυτή να γεφυρώσει τα Μουσικά Σχολεία με όργανο τη μουσική, καθώς πρόκειται για μία ιδιαίτερη συγκυρία διότι τα σχολεία αυτά αποτελούν το κύτταρο του πολιτισμού της περιοχής, κοσμούν τα εκπαιδευτικά πράγματα και δείχνουν ότι το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα παρ’ όλα όσα ακούγονται κατά καιρούς, έχει να δώσει δείγματα γραφής, που είναι ιδιαίτερα αποδεκτά από το κοινωνικό σύνολο και προάγουν τον πολιτισμό, την συλλογικότητα, την κριτική σκέψη και κυρίως την αισθητική αντίληψη».

Το «παρών» όμως έδωσε και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Κοσμάς Σαβιλλωτίδης, εξάρoντας την πρωτοβουλία του ΥΠΑΙ.Θ καθώς αναδεικνύει τα πρωτοποριακά αυτά σχολεία, που έλειπαν από την Ελλάδα, ενισχύοντας το θεσμό, ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το αξιόλογο έργο που επιτελούν ευχόμενος να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χρήστος Κατσίνας, αφού ευχαρίστησε τους καθηγητές, και τους μαθητές για την πρόοδό τους, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήταν καιρός να βρεθούν τα Μουσικά Σχολεία, καθώς αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει για μια καλύτερη γνωριμία και συνεργασία στο μέλλον» ενώ αναρωτήθηκε γιατί χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια για να θυμηθεί το Υπουργείο Παιδείας, ότι υπάρχουν τα Σχολεία αυτά.

Όλα τα Σύνολα χορωδίας και Ορχήστρας ήταν υπέροχα και άξια επαίνων.

 

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 19 ενεργά κρούσματα την Κυριακή στην Π.Ε. Κοζάνης από τα οποία 11 στον Δήμο Εορδαίας, 5 στον Δήμο Κοζάνης και 3 στον Δήμο Βοΐου- 26 στην Δυτική Μακεδονία-  Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κορωνοϊός: 19 ενεργά κρούσματα την Κυριακή στην Π.Ε. Κοζάνης από τα οποία 11 στον Δήμο Εορδαίας, 5 στον ...