Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > “Η ΕΝΩΣΗ” για τον κατώτατο βασικό μισθό των 586€

“Η ΕΝΩΣΗ” για τον κατώτατο βασικό μισθό των 586€

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

enosh desmhe

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» ενημερώνει τους συμβασιούχους 8μηνίτες στη ΔΕΗ ότι, σε συνάντηση που είχε για άλλη μια φορά με την ΓΔ/ΑΝΠΟ σε σχέση με τον κατώτατο βασικό των 586€ που ψηφίστηκε από ένα ακόμη μνημονιακό νόμο τον Φεβρουάριο του 2013, έθεσε κάποια βασικά επιχειρήματα έτσι ώστε να μπορέσει να ανατραπεί το εξευτελιστικό ποσό των 586€.
Επιχειρήματα όπως οι συνάδελφοι 8μηνητες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μαζί με τους τακτικούς συναδέλφους, χειρίζονται μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ και εργάζονται σε βεβαρημένο περιβάλλον και κάτω από αντίξοες συνθήκες, (μέσα στη σκόνη – τη λάσπη και σε θερμοκρασίες πολύ υψηλές το καλοκαίρι και πολύ χαμηλές το χειμώνα), θα πρέπει να αμείβονται πολύ περισσότερο
Η απάντηση της ΓΔ/ΑΝΠΟ είναι ότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νόμο και ότι όσοι παίρνουν το κατώτατο βασικό, το ΙΚΑ τους δίνει ως βοήθημα ένα 6% επί του βασικού και η ΔΕΗ δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση .
Η Διοίκηση της ΔΕΗ όμως γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τα επιχειρήματα που τους θέσαμε ως Σωματείο, στο επόμενο Δ.Σ. ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι, Εισήγηση ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να αμείβονται πολύ περισσότερο χωρίς να καθορίζετΑΙ το ποσό.
Η πρόταση του Σωματείου είναι να ισχύει ό,τι ίσχυε πριν ψηφιστεί αυτός ο κατάπτυστος μνημονιακός νόμος.
Τέλος ενημερώνουμε τους συναδέλφους 8μηνήτες ότι από
1 Σεπτεμβρίου 2013 και όχι από την ημερομηνία πρόσληψης, (χωρίς δηλαδή με αναδρομική ισχύ) θα πληρώνονται ανάλογα με την ειδικότητα τους και ότι προβλέπει η ΣΣΕ έως όταν δοθεί οριστική λύση.
Ό,τι άλλο ακούγεται από διάφορους, είναι για λόγους που δεν τους γνωρίζουμε και δεν θέλουμε να τους γνωρίζουμε και αυτό ας το κρίνουν οι ίδιοι.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team