Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Η διαθεσιμότητα βάζει «φωτιά» στα πανεπιστήμια – Στα…κάγκελα οι διοικητικοί υπάλληλοι

Η διαθεσιμότητα βάζει «φωτιά» στα πανεπιστήμια – Στα…κάγκελα οι διοικητικοί υπάλληλοι

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ekpa-dioikitikoi-660

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να εξετάσουν τη στάση που θα τηρήσουν έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα της διαθεσιμότητας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει και σήμερα κλειστό μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη.

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης, καθώς δεχθήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία διάρθρωση σε αυτά» τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των υπαλλήλων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στη συνέχεια «υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ότι η συμφωνία για τους 600 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ «είναι λύση ικανοποιητική και συμβατή με τον προγραμματισμό του υπουργείου, του οποίου η θέση ήταν και παραμένει ότι δεν μπορούσαμε να επανατοποθετήσουμε περισσότερους από 600 διοικητικούς που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα από τα οχτώ πανεπιστήμια».

Από την πλευρά του, ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη συμφωνία σχετικά με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, καθώς, όπως επισήμαιναν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, πρώτον, κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν απολύεται όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων. Δεύτερον, διότι πέραν της άμεσης προκήρυξης προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, υπάρχει πλέον δυνατότητα αν από την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, αυτές να καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πόση ώρα θα πρέπει να κρατάμε το SMS στο 13033 από Δευτέρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Χρονικό όριο δύο ωρών ξεκινά να ισχύει με το άνοιγμα των καταστημάτων από Δευτέρα. Οι καταναλωτές θα πρέπει ...