Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
None

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ
ΤΑΝΙΔΗ

Ο εφιάλτης της τρομοκρατικής δράσεως της ακραίας ισλαμικής οργανώσεως «Αλ Κάϊντα», με νέες μεθόδους κτυπημάτων και νέα φυτώρια παραγωγής καμικάζι σε πενόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, βρίσκεται προφανώς και πάλι προ των πυλών.
Η εχθρότητα των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών εναντίον της Ευρώπης, δεν είναι φυσικά τωρινή. Ξεκίνησε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με αιτία την αποτίναξη της αποικιοκρατίας και στις τελευταίες δύο δεκαετίες πρόσθεσαν στους στόχους τους και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.), ένεκα της κατάφορης εκμεταλλεύσεως του μαύρου χρυσού, του βασικού εθνικού πλούτου της ασιατικής ηπείρου, από ολίγους ντόπιους και ξένους επιτήδειους, στερώντας στοιχειώδη δικαιώματα του απλού λαού.
Η Δύση και οι Η.Π.Α., μέχρι την ημέρα του τραγικού συμβάντος των δίδυμων πύργων (11-9-2001), ζούσαν στον κόσμο της υπεροψίας και της αυταπάτης. Ποτέ δεν μπήκαν σ` ένα συνειδητό κόπο, να μελετήσουν επισταμένως και να κατανοήσουν τα πραγματικά αίτια και κίνητρα, αυτού του «εχθρού». Αν πρόκειται για φανατικούς θρησκευόμενους μουσουλμάνους, που αγωνίζονται για την επικράτηση της πίστεώς τους, όπως επιτάσσει το κοράνιο, ή έχουν άλλα ελατήρια, έτσι ώστε, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.
Πρόχειρα και συμφεροντολογικά, δίνουν κατά καιρούς διάφορες εξηγήσεις, που αναφέρονται: άλλες στην σύγκρουση των δύο πολιτισμών, άλλες στην βοήθεια που παρέχει η Δύση στις αυταρχικές ισλαμικές κυβερνήσεις και άλλες στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που μαστίζουν τις χώρες αυτές και αποδεκατίζουν τους λαούς τους. Αλλά είναι τα πράγματα έτσι;
Οπωσδήποτε ο φανατισμός που εκδηλώνεται σήμερα στον ισλαμικό κόσμο, έχει την βαθύτερη αιτία του, μέσα στην δική του κοινωνία. Τρέφεται βασικά από την κατάφορη οικονομική ανισότητα που υπάρχει ανάμεσα στην άρχουσα τάξη και τον απλό λαό. Από την κοινωνική κατάπτωση του σημερινού αραβικού κόσμου, που η φτώχεια και η ανεργία κατέστησαν πλέον ενδημικές. Από το γεγονός, ότι σημαντικοί πληθυσμοί φυτοζωούν με εισόδημα μόνον δύο δολαρίου την ημέρα.
Όμως, υπάρχει και η μεγάλη μερίδα της ανθρωπότητας, η οποία θεωρεί υπαίτιες τις Η. Π. Α. για την ευρεία οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει σήμερα τις χώρες του ισλάμ.. Και ακόμη, τις θεωρεί υπαίτιες, για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν σ` ολόκληρη την ανθρωπότητα, όπως και για την ανασφάλεια που διακατέχει σήμερα την Ευρώπη, την Ασία, αλλά και τις ίδιες τις Η.Π.Α. Ο πολιτισμένος κόσμος θεωρεί την υπερδύναμη αυτή, ότι έσυρε αναγκαστικά την Δύση σε μία εκ νέου αναμέτρηση με τις ισλαμικές χώρες (Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν). Ότι την οδήγησε σε μία αέναη αντιδικία του «καλού με το κακό». Ο Ρέιγκαν, είχε κηρύξει σταυροφορία εναντίον της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως, γιατί την θεωρούσε ότι ήταν ο «κακός δαίμονας» του πλανήτη. Αργότερα ο πρεσβύτερος Μπους, έστησε τον δικό του αρμαγεδώνα, εναντίον του μακαρίτη Σαντάμ Χουσεϊν του Ιράκ, με τον πόλεμο του κόλπου, τον οποίο φυσικά αποτελείωσε ο υιός Μπους. Ο πρόεδρος Μπιλλ Κλίντον το «πρόσωπο του κακού» το ανακάλυψε στον Μιλόσεβιτς. Τέλος, τα τελευταία χρόνια τον «κακό δαίμονα», για τις Η.Π.Α. και για μία μερίδα κρατών της Δυτικής Ευρώπης, ενσαρκώνει η μειλίχια μορφή του Μπιν Λάντεν.
Αλλά όπως γνωρίζουμε από την αποκάλυψη του ευαγγελιστή Ιωάννη, ο σατανάς είναι εκπεπτωκός άγγελος, μετά από ορισμένες μεταμορφώσεις. Έτσι λοιπόν και ο Μιλόσεβιτς, ο Σαντάμ Χουσεϊν και ο Μπιν Λάντεν, ενώ προηγουμένως ήταν τα αγαπημένα παιδιά των Αμερικανών, αργότερα εναντιώθηκαν στην πολιτική τους έναντι των Αράβων και από καλά παιδιά μετατράπηκαν αυτόματα σε σατανάδες. Έκτοτε, οι εξουσιαστές της οικουμένης, άρχισαν τον ακήρυκτο πόλεμο εναντίον τους, με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες αθώες ζωές.
Η πολιτισμένη ανθρωπότητα και ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο θέμα αυτό. Απεδείχθησαν χωρίς σθένος και αποτελεσματικότητα. Κώφευσαν, μπροστά στις κραυγές και τις διαμαρτυρίες των απλών πολιτών. Εθελοτυφλώθηκαν, μπροστά τις κακουργηματικές πράξεις των ανθρώπων της εξουσίας του κόσμου. Αρκέστηκαν να εκφράσουν την λύπη τους, για τους βομβαρδισμούς με χημικά όπλα και για την εκατόμβη των αθώων θυμάτων Αφγανών, Ιρακινών, Αγγλοαμερικανών κ.λ.π. και τις τεράστιες υλικές καταστροφές. Και φυσικά, το αποτέλεσμα ήταν η έξαρση της αντιστάσεως και η συνέχιση των τρομοκρατικών πράξεων των ανθρώπων της πενίας
Οι πολιτικές συμπεριφορές των ισχυρών της γης, ήταν και είναι αναμφισβήτητα άφρονες και υπεροπτικές. Οξύνουν, ακόμη και σήμερα, τις αντιθέσεις ανάμεσα στους δύο θρησκευτικό- πολιτικούς κόσμους. Οι Γολιάθ θεωρούν αυτονόητο και ανεξέλεγκτο δικαίωμά τους, να συντρίβουν τους Βενιαμίν. Αλλά οι Βενιαμίν φθάνοντας κάποτε σε απόγνωση αποφασίζουν να πεθάνουν. Είναι γνωστή η απάντηση του Κανάρη, στο ερώτημα της πυρπολήσεως της τουρκικής ναυαρχίδας στην Χίο, στα χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας: «Λοιπόν, πως τόκανες Κωνσταντή να κάψεις την τουρκική ναυαρχίδα; Να ξύπνησα ένα πρωί και είπα Κωνσταντή θα πεθάνεις».
Ασφαλώς, τα αίτια του ισλαμικού φανατισμού, ξεκινούν από τις δομές της ισλαμικής κοινωνίας. Από το άδικο πολιτικό σύστημα που επικρατεί και την άνιση κατανομή του εθνικού πλούτου, που δημιουργεί τον ισλαμισμό των επάνω (των πλουσίων) και τον ισλαμισμό των κάτω (της πενίας). Αυτό πρέπει να μελετήσει σοβαρά η Δύση. Ότι επικρατούν, πράγματι, δύο ισλαμισμοί, που με την πάροδο του χρόνου αποκλίνουν μεταξύ τους όλο και περισσότερο. Ο ισλαμισμός των κάτω, είναι αυτός που δημιουργεί τις απελπισμένες μάζες της πείνας και της δυστυχίας. Αυτούς που καταφεύγουν στην τρομοκρατία. Είναι αυτός, που θεωρεί ότι έτσι τιμωρεί την άδικη κοινωνία.
Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν λύνονται σήμερα με την βία, με τους βομβαρδισμούς και με τους ακήρυκτους πολέμους, με τον περιορισμό της ελευθερίας των λαών. Και, αν ακόμη βγάλουν από την μέση τον Μπιν Λάντεν, όπως έβγαλαν τον Σαντάμ Χουσεϊν και τον Μιλόσεβιτς, είναι σίγουρο ότι θα φυτρώσουν άλλοι δέκα, εκατό, χίλιοι Μπιν Λάντεν και θα δημιουργηθούν άλλες τόσες εξτρεμιστικές οργανώσεις και τρομοκράτες. Αν κάτι πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του, ν` αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά είναι η αδικία, η ανισότητα, ο κυνισμός, η υπεροψία, η απληστία, η άνιση κατανομή του πλούτου. Να χτυπηθεί στην ρίζα της η ασυμμετρία που υπάρχει σήμερα στον κόσμο και γεννά τα ασύμμετρα προβλήματα. Να χτυπηθεί το σκοτάδι που υποδύεται σήμερα το φως, γιατί αυτό προκαλεί τα τυφλά και απάνθρωπα χτυπήματα. Ένα τσακισμένο και καταματωμένο ζώο, που δεν έχει διέξοδο διαφυγής, δεν μπορεί, παρά να επιτεθεί στα τυφλά και να δαγκώσει με λύσσα τον οποιοδήποτε. Να προτιμήσει ένα φρικτό τέλος, παρά να ζήσει μία παρατεταμένη φρίκη δίχως τέλος.
Και το συμπέρασμα που βγαίνει από την συμπεριφορά ένθεν κακείθεν, είναι το χάος δίχως τέλος. Μόνον, ένας αντικειμενικός διάλογος, μία συνετή συνεννόηση, του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου της Δύσεως, με τον ισλαμικό κόσμο, μπορεί να φέρει την συμμετρία και την ειρηνική συμβίωση των δύο θρησκειών και πολιτισμών. Μόνον, αν στιγματισθούν ευθαρσώς οι αδικίες και καταργηθούν οι εκμεταλλεύσεις. Μόνον, αν χτυπηθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα και κατανεμηθεί δίκαια το εθνικό εισόδημα στους λαούς, θα υπάρξει ειρήνευση.
Ιδιαίτερα σήμερα, μπροστά την μεγάλη και εκτεταμένη παγκόσμια οικονομική ύφεση, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αναζητήσεως ειλικρινών μεθόδων οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτών κόσμων. Δεν πρέπει να παρασυρθεί ο χριστιανικός λαός της Δύσεως από το πνεύμα των «σταυροφοριών», αλλά να σκεφθεί και να προτάξει τις παραινέσεις του Χριστού, που ήταν η αγάπη και η ειρήνη, γιατί στο τέλος, δεν είναι σίγουρο ποιος θα είναι ο νικητής και πότε.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team