Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ
None

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σ.Ε.Α. Κοζανης η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, με θέματα της άμεσης καθημερινότητας είχαν την τύχη να παρακολούθησαν οι Κοζανίτες το απόγευμα του Σαββάτου 4/4/2009 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Οι ομιλητές, αναφέρθηκαν στην αξία της δωρεάς Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, αλλά και σε θέματα τοκετού. Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε πολύωρη και πολυεπίπεδη συζήτηση όπου οι εισηγητές της ημερίδας (κα. Γαρυπίδου Βασιλεία, κα. Λευκού Ελευθερία,
κ. Μαμόπουλος Απόστολος, κ. Καλογιαννίδης Παναγιώτης) έδωσαν απαντήσεις σε όλους.
Η κα. Βασιλεία Γαρυπίδου (καθηγήτρια Παθολογίας-Αιματολογίας ΑΠΘ. Πρόεδρος Τμήματος Μακεδονίας Θράκης της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας) χαιρετίζοντας την ημερίδα εξήρε την προσπάθεια του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης για την διοργάνωση και δεσμεύτηκε ότι η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία θα βρίσκεται κοντά στο σύλλογο για μελλοντικές διοργανώσεις.
Η κα. Ελευθερία Λευκού (Αιματολόγος, επιστημονική Συνεργάτης Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Ιπποκράτειου) ανέλυσε διεξοδικά το θέμα Αιμορραγία και Τοκετός, λέγοντας ότι η κύηση και ο τοκετός είναι ίσως οι πιο παλιές φυσιολογικές «παθολογικές» καταστάσεις συνυφασμένες με την ίδια τη ύπαρξη του ανθρώπου.
Ο κ. Απόστολος Μαμόπουλος (Επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΑΠΘ) αναλύοντας το θέμα: Καισαρική Τομή, ενδείξεις και προβληματισμοί, ανέφερε ότι σήμερα έχουμε πολλαπλασιασμό των καισαρικών τομών σε σχέση το παρελθόν, επειδή έχουν εγκαταλειφτεί «οι ηρωικοί» κολπικοί τοκετοί.
Ο κ. Παναγιώτης Καλογιαννίδης, (Επιμελητής Αιματολογικής Κλινικής – Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Αιμοποιητικών κυττάρων Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου) στην εισήγηση του αναφορικά με το Ομφαλοπλακουντιακό Αίμα – ¨βλαστοκυτταρα¨, επισήμανε ότι η πληροφόρηση του κοινού δεν είναι κατάλληλη, ενώ για ωφεληθεί το σύνολο του κόσμου πρέπει το Ομφαλοπλακουντιακό Αίμα να φυλάσσετε στις δημόσιες τράπεζες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης Κοζάνης κ. Τσότσος, η γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κα Αποστολίδου, η Αντιδήμαρχος Κοζάνης κα Μπουμπόναρη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Σιόμου και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Λαμπρόπουλος.
Ο πρόεδρος του ΣΕΑ Κοζανης έκλεισε την ημερίδα λέγοντας, ελπίζω να φύγετε από δω απόψε προβληματισμένοι και πλουσιότεροι σε γνώση, άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός μας. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως οι καλά πληροφορημένοι πολίτες, έχουν ελεύθερη βούληση, αποφασίζουν Ελεύθερα και συνειδητά, ειδικά στα θέματα που αφορούν τον Σύλλογο μας δηλ. την Αιμοδοσία την δωρεά Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών, Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, Ιστών και Οργάνων Σώματος.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Θολό» το τοπίο για το άνοιγμα των σχολείων -Κεραμέως: Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και την απόφαση του πρωθυπουργού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι ειδικοί είναι οι αρμόδιοι για να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων επισήμανε σήμερα ...