Αρχική > Ελλάδα > Ευρωπαϊκή στήριξη της γουνοποιίας ζητεί η Ρόδη Κράτσα

Ευρωπαϊκή στήριξη της γουνοποιίας ζητεί η Ρόδη Κράτσα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

2012 Rodi Kratsa

Βελτιώσεις και συντονισμό μεταξύ των παραγωγών, των κτηνιατρικών υπηρεσιών, των εθνικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών για την υποστήριξη του κλάδου της γουνοποιίας που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στην Ε.Ε. ζητά η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα με ερώτηση που κατάθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αγορά γουνοποιίας είναι ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους στην ευρωπαϊκή οικονομία. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του European Fur Information Center, η δυναμική ανάπτυξης στην αγορά γουνοποιίας είναι τόσο μεγάλη που έχει δημιουργήσει σε όλη την Ευρώπη 60.000 θέσεις εργασίας μέσω των επενδύσεων που γίνονται σε εκτροφεία γούνας.
Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρονται σε διπλασιασμό των πωλήσεων του κλάδου πάνω από ένα δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας ενώ καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλή αύξηση (168,8%) στην αξία παραγωγής για την περίοδο 2009-2012 έναντι βασικών προϊόντων διατροφής όπως το γάλα, το κρέας και το ελαιόλαδο. Είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές της γούνας στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν τριπλασιασθεί και η λιανική αγορά στην Ευρώπη ανήλθε στα 2,8 δις ευρώ.
Με δεδομένο τη βαρύτητα που έχει ο κλάδος της γουνοποιίας για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, αφού η Ευρώπη παράγει το 52% των προϊόντων γούνας στον κόσμο, η ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί από την Επιτροπή ποια είναι η στρατηγική της Ε.Ε. για την υποστήριξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα αυτού και ποιες εκτιμήσεις διαθέτει η Επιτροπή για τις προοπτικές ενίσχυσης και εξωστρέφειας του κλάδου;
«Η ανοδική πορεία του τομέα γουνοποιίας παρά την οικονομική κρίση αποδεικνύει ότι πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές στήριξης. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας ενός τόσο υποσχόμενου κλάδου μπορεί να αποτελέσει έναν από τους μοχλούς ανάπτυξης τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και την εθνική μας οικονομία» τονίζει η Ρόδη Κράτσα.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team