Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
None

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΒΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κατσιφάρας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη, η Γενική Γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Καλτσά, η πρώην υφυπουργός Εργασίας κ. Καλατζάκου, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωσταντίνος Μίχαλος, υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, εκλεκτές συνάδελφοι, σύμβουλοι Επιμελητηρίων, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων στο Δίκτυο, (ΕΕΔΕΓΕ) και εκλεκτές κυρίες.
To Επιμελητήριο Κοζάνης εκπροσώπησε η Β΄Αντιπρόεδρος κυρί α Ασμανίδου Μαρία.
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Ελληνικών Επιμελητηρίων, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, δημιουργός και Μέντορας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών, έκανε σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Δικτύου και ανέπτυξε τις δράσεις και τους στόχους του.
Αξιόλογες ήταν οι εισηγήσεις όλων των εισηγητών, που επικεντρώθηκαν στην γυναίκα και στην προσφορά της στην κοινωνία, στην οικογένεια και την πολιτεία.
Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης έδωσαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της Ελληνίδας και τις προοπτικές που διαφαίνονται για την Ελληνίδα εργαζόμενη και μητέρα.
Αξιόλογες ήταν και οι ομιλίες των διοργανωτριών της εσπερίδας, κ. Σοφίας Οικονομάκου, Προέδρου του Δικτύου και κ. Αλεξάνδρας Πάλλη, Γενικής Γραμματέως του ΕΒΕΑ. Συγκεκριμένα, η κ. Οικονομάκου, Πρόεδρος του Δικτύου, αναφέρθηκε στις τελευταίες Ευρωπαϊκές στατιστικές για την εργαζόμενη γυναίκα και επιχειρηματία, στο τι έχει κάνει η πολιτεία για την γυναίκα, τι εισηγείται η Ευρώπη και τέλος έδωσε έμφαση στο τι ζητάνε οι γυναίκες των Επιμελητηρίων από την Ελληνική Πολιτεία για την γυναίκα. Συγκεκριμένα:
ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.
• Να εντατικοποιηθούν οι δράσεις για την εξασφάλιση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.
• Να προωθηθεί η ίδρυση νέων επιχειρήσεων από γυναίκες.
• Να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στις χρηματοδοτήσεις και οι συναλλαγές τους με τις τράπεζες.
• Να νομοθετηθεί η ίση αμοιβή και στον ιδιωτικό τομέα.
• Να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες της γυναίκας στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας.
• Να οργανωθούν δομές για την φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών, ώστε να απεγκλωβιστεί η γυναίκα από τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και να δώσει βάρος στην καριέρα της.
• Να αναπτυχθεί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα.
• Να θεσπιστούν ποσοστώσεις για να βοηθηθεί η γυναίκα στην προώθησή της σε θέσεις ευθύνης και την πολιτική.
• Να αξιοποιηθεί το γυναικείο ερευνητικό δυναμικό.
• Να γίνει προσπάθεια απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, είτε αυτό λέγεται γυναίκα είτε άνδρας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team