Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Ερώτηση για το επικοινωνιακό σχέδιο δράσης του ΠΙΝΔΟΣ
None

Ερώτηση για το επικοινωνιακό σχέδιο δράσης του ΠΙΝΔΟΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για το αν προτίθενται να ακυρώσουν το διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου για τον προσδιορισμό επικοινωνιακού σχεδίου δράσης του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ και εάν θα ζητήσουν έλεγχο των δαπανών για τις δράσεις του προγράμματος, που απορρόφησε 46.000.000 ευρώ, υπέβαλλε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Κατσέλη, Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση.
Ο κ. Αθανασιάδης αναφέρει στην ερώτησή του τα ακόλουθα:
«Κύριοι Υπουργοί,
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου ως στρατηγικός στόχος αφορούσε την πολύπλευρη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όταν το 2005 παρουσιάστηκε το αγκαλιάσαμε και το χειροκροτήσαμε όλοι οι πολιτικοί, γιατί πιστέψαμε πως κάτι θετικό ξεκινάει στις τρεις Περιφέρειες : Ηπείρου-Θεσσαλίας-Δυτικής Μακεδονίας, από την νέα τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Οι πολίτες σε αυτό στήριξαν τις ελπίδες τους για μείωση της ανεργίας, περιμένοντας το ως μάνα εξ ουρανού.
Σήμερα ένα χρόνο μετά την λήξη της τετραετούς διάρκειας του προγράμματος 2005-2009 και παρά τις άπειρες συνεδριάσεις των φορέων, τις πολύωρες συσκέψεις των ειδικών και τη μεγάλη προβολή που το συνόδευσε, βρισκόμαστε στο σημείο όπου η απορρόφηση του προγράμματος βρίσκεται στο 27% από τα 168.000.000 εκατομμύρια ευρώ του συνόλου του προγράμματος αφού στο μεταξύ προστέθηκαν δυο ακόμα Περιφέρειες.
Ο απόηχος όλης αυτής της ιστορίας τείνει να γίνει ανέκδοτο μιας και η ένταξη των νέων Περιφερειών έχει ως αποτελέσματα η οροσειρά της Πίνδου να εξοβελίσει όλα τα υπόλοιπα βουνά της Ηπειρωτικής χώρας, καθώς εκτείνεται με βάση το ως άνω πρόγραμμα από την Αττική μέχρι τα Βόρεια σύνορα και από το Ιόνιο μέχρι το Αιγαίο.
Η δε συνεχής ψηφοθηρική ένταξη έργων από 80.000.000 ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος το έφτασε στα 168.000.000 ευρώ.
Οι δράσεις του προγράμματος περιορίστηκαν στις επισκευές εκκλησιών, σε αγιογραφίες, σε αναστηλώσεις, σε αναπλάσεις, χώρων γύρω από εκκλησιές και σχολεία και γενικά σε έργα που η αναγκαιότητα τους δεν τεκμηριώθηκε ποτέ, αφού δεν έγιναν οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας.
Το μεγάλο πάρτι συνεχίζεται και σήμερα με το άνοιγμα των προσφορών του έργου για την προβολή του εν λόγω προγράμματος συνολικού κόστους 1.500.000 ευρώ
Κύριοι Υπουργοί
Επειδή το μεγαλεπήβολο σχέδιο πνίγηκε στην οροσειρά της Πίνδου και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Επειδή τα έργα που υλοποιήθηκαν δεν χρήζουν άμεσης προβολής και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άμεσο και ουσιαστικό στις τοπικές κοινωνίες.
Επειδή δεν δημιουργήθηκε ούτε μια θέση εργασίας.
Επειδή το 1.500.000 ευρώ που θα δαπανηθεί για την προβολή του προγράμματος θα χαθεί κι’ αυτό στην Πίνδο.
Ερωτούνται οι Κύριοι Υπουργοί
– Εάν θα ακυρώσουν τον διαγωνισμό της 4/03/2010 που θα γίνει στην Νομαρχία Κοζάνης ;
– Εάν θα ζητήσουν έλεγχο των δαπανών για τις δράσεις του προγράμματος, που απορρόφησε 46.000.000 ευρώ»;

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team