Αρχική > Uncategorized > Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού
None

Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Λειτουργία των Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις» αφού προηγήθηκε ακρόαση των αρμοδίων φορέων: ΔΕΗ ΑΕ, ΡΑΕ, ΔΕΣΜΗΕ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σωματείο Εργαζομένων Φυσικού αερίου, ΤΕΕ, ΙΓΜΕ, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Αθανάσιος Χαντάβας ως εισηγητής της πλειοψηφίας, στην κατ’ άρθρο συζήτηση εξέφρασε επιφυλάξεις στα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό των εργαζομένων, στη φορολόγηση των μεταβιβάσεων από τη ΔΕΗ προς τις θυγατρικές επιχειρήσεις και σε διατυπώσεις του νομοσχεδίου που αφορούν στις αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να αντιμετωπιστούν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων είτε υπηρετούν στην ΔΕΗ, είτε στον ΑΔΜΗΕ ΑΕ, είτε στον ΑΔΔΗΕ ΑΕ, είτε στον ΔΕΣΜΗΕ. Παράλληλα ζήτησε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, να προστεθεί διάταξη που να εξασφαλίζει  ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση του κράτους προς το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων με αναλογική κατανομή στις τρεις εταιρείες και σύμφωνα με τους όρους του ισχύοντος νόμου.
Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι για τη σύσταση των δύο θυγατρικών εταιρειών θα χρειαστούν αρκετές συμβολαιογραφικές πράξεις, μεταβιβάσεις παγίων και αποθεματικών για τα οποία δεν ευθύνεται η ΔΕΗ, ούτε οι θυγατρικές της και ζήτησε τροποποίηση των διατάξεων ούτως ώστε να μη επιβληθούν φόροι. Αλλαγή ζήτησε επίσης στη διατύπωση του άρθρου 10 σε ότι αφορά στο νομικό καθεστώς των μελών της ΡΑΕ.
Ο κ. Χαντάβας τέλος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό ζήτησε να εξεταστούν σοβαρά οι παρατηρήσεις του και να ενημερωθεί η Επιτροπή πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team