Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Επιτυχία σημειώνει ο ”Κλήδονας 2014’’ της Θ.Ε.Ε. που βρίσκεται σε εξέλιξη

Επιτυχία σημειώνει ο ”Κλήδονας 2014’’ της Θ.Ε.Ε. που βρίσκεται σε εξέλιξη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


DSC09437

Πλήθος κόσμου αγκαλιάζει καθημερινά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2014» που διοργανώνει η Θρακική Εστία Εορδαίας στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.
Η αυλαία του πολιτιστικού τετραημέρου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, άνοιξε την Κυριακή 22 Ιουνίου το βράδυ με ηχοχρώματα από την Θράκη, την Κρήτη και τον Πόντο, που διαμόρφωσαν οι λύρες οι οποίες πρωταγωνίστησαν.
Ένα «Σεργιάνι στην παράδοση» περιλάμβανε η Δευτέρα 23 Ιουνίου με τη συμμετοχή της χορωδίας της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, που απέδωσε υπέροχα παραδοσιακά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Λαζαρίδη και παραδοσιακούς χορούς από τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα, της Θρακικής Εστίας και των Πολιτιστικών Συλλόγων Ερμακιάς και Μηλοχωρίου.

DSC09445
Νωρίτερα τα παιδιά όλων των τμημάτων με τις παραδοσιακές στολές και τα λάβαρα των Συλλόγων τους, παρήλασαν στις κεντρικές οδούς της πόλης, καλώντας τους πολίτες στην εκδήλωση.
Ικανοποιημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου δήλωσε στον ‘’Π’’ ο πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Λιβέριος Πασχαλίδης, τονίζοντας ότι η προσπάθεια για την διατήρηση της παράδοσης θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ενώ ζήτησε από τους φορείς και τους κατοίκους να συμβάλλουν στην προσπάθεια να διατηρηθούν «ζωντανά» τα πολιτιστικά κύτταρα της περιοχής.

DSC09441
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Εορδαίας Γιάννης Ασπράγκαθος, εξήρε το πλούσιο έργο των Θρακιωτών, ευχαριστώντας την Διοίκηση του Συλλόγου για την αγαστή συνεργασία τους τονίζοντας ότι: «όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για την διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας».
Από την πλευρά της η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Ελένη Πετκίδου, που είχε και την επιμέλεια της παρουσίασης του προγράμματος, ευχαρίστησε το Δήμο Εορδαίας, τους χορηγούς, τα μέλη της Θρακικής Εστίας τους φιλοξενούμενους Συλλόγους και τους παρευρισκομένους για την στήριξη κάθε προσπάθειας και παρέμβασης στα πολιτιστικά «δρώμενα» της Εορδαίας.
Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Τρίτη 24 Ιουνίου με την αναβίωση του εθίμου του ‘’κλήδονα’’ από τα παιδιά του Συλλόγου, με την συμμετοχή τμημάτων του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας και του Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλη Φλώρινας, ενώ θα κορυφωθούν την Τετάρτη 25 Ιουνίου με τη μεγάλη Μουσική Συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος «ΚΟΖΑ MOSTRA».

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team