Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
None

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την Κυριακή πρωί στις 28 Σεπτεμβρίου 2008 η Δήμαρχος Μουρικίου, Παρασκευή Βρυζίδου, βρέθηκε στο Δ.Δ. Μαυροπηγής και με λεωφορείο και πολλά Ι.Χ. αυτοκίνητα των κατοίκων πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη επίσκεψη στις προτεινόμενες για μετεγκατάσταση περιοχές του Δήμου Μουρικίου, στην περιοχή του οικισμού της Κρυόβρυσης και σε περιοχή του Δ.Δ. Αναρράχης δίπλα στην υπό κατασκευή λιμνοδεξαμενή.
Η Δήμαρχος Μουρικίου επανέλαβε και έδειξε στους επισκέπτες την εύκολη πρόσβαση στις περιοχές με το υπάρχον οδικό δίκτυο αλλά και με το νέο δρόμο της Δυτικής Εορδαίας, τη φυσική ομορφιά, το άριστο κλίμα, το καθαρό περιβάλλον, όχι μόνο χάρη στα δάση και τις σχετικά μεγάλες αποστάσεις από τα ορυχεία και τα ΑΗΣ αλλά και εξαιτίας της έλλειψης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που υπάρχει σε κάθε αστικό κέντρο λόγω των δραστηριοτήτων και των πολλών αυτοκινήτων.
Επίσης, αναφέρθηκε στην προοπτική ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα, τον τουριστικό αλλά και στον επιχειρηματικό, εφόσον μεγάλες επιχειρήσεις ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή ενώ οι παλιές αναπτύσσονται ακόμη περισσότερο.
Η εξασφάλιση των απαραίτητων μονάδων στην εκπαίδευση, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, το ωδείο, τα μουσεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις συμπληρώνουν έναν ζωντανό Δήμο ενώ η ένταξη σε τέσσερα συνολικά έργα ευρυζωνικών δικτύων από την κοινωνία της πληροφορίας δίνει την δυνατότητα στους δημότες Μουρικίου να μπορούν να ακολουθούν τις εξελίξεις και τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες.
Ο Δήμος Μουρικίου κατέρριψε όλα τα ρεκόρ στα χρονοδιαγράμματα μελετών, στις εντάξεις και υλοποιήσεις έργων και θα σταθεί δίπλα στους κατοίκους της Μαυροπηγής ,αν το επιθυμούν, και θα φτιάξει μαζί τους ένα νέο χωριό που θα μπορεί να κρατήσει την ταυτότητα των κατοίκων, την παράδοση και την ιστορία τους. Διότι πιστεύουμε ότι έχουμε δικαίωμα στη μετεγκατάσταση ενός χωριού αλλά όχι στην κατάργηση και την εξαφάνισή του και δυστυχώς, αν δε γίνουν όλα όσα απαιτούνται υπεύθυνα και άμεσα, μπορεί τελικά να δοθούν αποζημιώσεις και να μοιραστούν οικόπεδα αλλά χωριό ποτέ να μην υπάρξει.
Οι επισκέψεις θα επαναληφθούν και η Δήμαρχος Μουρικίου ζήτησε από τους κατοίκους να δουν τις περιοχές στη λεπτομέρεια, βήμα βήμα, ώστε να είναι σίγουροι για την τελική επιλογή τους και αν τελικά επιλέξουν το Δήμο Μουρικίου τότε θα πρέπει να είναι σίγουροι πως θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να υπάρξει ένας καινούργιος τόπος όπως τον φαντάζονται και τον δικαιούνται.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team