Αρχική > Uncategorized > Επιπτώσεις στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων
None

Επιπτώσεις στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣτοιχεία αναφορικά με κατακυρωτικές αποφάσεις για προμήθεια οπλικών συστημάτων από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και σήμερα, ζητά ο βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με νέα ερώτησή που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, την οποία συνοδεύει με αίτηση κατάθεσης εγγράφων.
Στην ερώτησή του ο κ. Αθανασιάδης αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με την υπ’ αρ. 921 9/460-28/3/08 ερώτησή μας, σας είχαμε επισημάνει την αδυναμία της Κυβέρνησης να διατηρεί σε ενέργεια και ετοιμοπόλεμα τα υπάρχοντα και μείζονα οπλικά συστήματα (Στρατού- Ναυτικού- Αεροπορίας).
Επίσης σας είχαμε ζητήσει στοιχεία για τις κατακυρωτικές αποφάσεις που υπεγράφησαν την περίοδο Μάρτιος 2004 μέχρι σήμερα, και αφορούν σε προμήθεια οπλικών συστημάτων, υλικών, παροχές υπηρεσιών, κατασκευή/επισκευή/ανάθεσης έργων εάν έγινε προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό συνέδριο και ποιες οι παρατηρήσεις του, καθώς και τις διατάξεις βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκε η προμήθεια ή η ανάθεση έργου.
Αντί της αναμενόμενης και επιβαλλόμενης από τον Κανονισμό της Βουλής απάντησης και κατάθεσης των εγγράφων μας εστάλη μία απάντηση η οποία προσβάλλει το Κοινοβούλιο διότι αποτελεί ασέβεια για το Κοινοβούλιο η μη παροχή στοιχείων επειδή κάποιοι καλυπτόμενοι από το δήθεν απόρρητο των αποφάσεων, προφανώς προσπαθούν να «κουκουλώσουν» παράνομες πράξεις. Όμως η ευθύνη δεν βαραίνει για την προσφιλή στο σημερινό ΥΕΘΑ τακτικής του χαρακτηρισμού ως απορρήτου, μόνο τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά πρωτίστως και κύρια την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ.
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:
.Με ποιον τρόπο διασφαλίζετε το απόρρητο κατά τον προσυμβατικό έλεγχο των απορρήτων αποφάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και γιατί ο ίδιος τρόπος δεν εφαρμόζεται και για την κατάθεση στη Βουλή των ζητούμενων «απορρήτων» αποφάσεων.
. Ποιος ο αριθμός των απορρήτων, άκρως απορρήτων και εμπιστευτικών αποφάσεων που υπεγράφησαν από την πολιτική ηγεσία την περίοδο Μάρτιος 2004 μέχρι σήμερα;
Παρακαλείσθε να καταθέσετε στη Βουλή όλες τις μη διαβαθμισμένες κατακυρωτικές αποφάσεις, τις υπογεγραμμένες από την πολιτική ηγεσία (προμηθευτών, υπηρεσιών, έργων) κατά την περίοδο Μάρτιος 2004 μέχρι σήμερα. Τυχόν επίκληση του όγκου των αιτούμενων στοιχείων προκειμένου να αποφευχθεί η κατάθεση, θα αποτελέσει υποτίμηση της νοημοσύνης των αιτούντων, διότι θα υπόκειται περί απρεπούς δικαιολογίας, με μοναδικό σκοπό να αποκρύβουν παράνομες πράξεις».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Δείτε πως κατανέμονται τα ενεργά κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της ενημέρωσης για την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, δίνει στη δημοσιότητα σχετικό ...