Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
None

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κίρκο επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη και συζήτησαν θέματα της Περιφέρειας που αφορούν το ΥΠΠΟ (σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Πολιτισμού κ Γερουλάνου), καθώς επίσης ιδιαίτερα για την αναμόρφωση του Ε.Σ.Π.Α.
Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη των δύο Γενικών Γραμματέων και των παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού με τη Διαχειριστική Αρχή, όπου έγινε εκτενής παρουσίαση των έργων πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς της περιοχής.
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν η κα Μενδώνη τόνισε ότι γίνεται μια πρώτη συζήτηση για τα έργα που προτείνουν οι τοπικοί φορείς (με βαρύνουσα και σεβαστή γνώμη), καθώς επίσης μια κατ’ αρχήν αξιολόγηση του επιπέδου ωριμότητάς τους, ώστε να διαπιστωθεί διοικητικά και τεχνοκρατικά ποια από αυτά μπορούν να προχωρήσουν. Η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού είπε ότι βασική στόχευση είναι η μέγιστη δυνατή απορροφητικότητα το 2010 και η επίτευξη του στόχου ν+3 για το 2011. Επιπλέον, όπως υπογράμμισε η κα Μενδώνη, αυτή τη στιγμή καταγράφουμε α) τα ώριμα έργα που μπορούν άμεσα να σημειώσουν απορροφήσεις πόρων και β) έργα που απαιτούν λίγους μήνες ακόμη για την ωρίμανσή τους, για να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α. αμέσως μετά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team