Αρχική > Uncategorized > Επέκταση στον Νέο Κλείτο – Άργιλο, δωρεάν μεταφορά μαθητών για φροντιστήρια
None

Επέκταση στον Νέο Κλείτο – Άργιλο, δωρεάν μεταφορά μαθητών για φροντιστήρια

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Νέα σύμβαση υπόγραψε χτες, ο δήμος Κοζάνης με το ΚΤΕΛ Αστικών Συγκοινωνιών Κοζάνης, για το συγκοινωνιακό έργο στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα.
Η σύμβαση του 2010 ανέρχεται στα 700.000 ευρώ, ενώ ένα μέρος καλύπτεται από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, το οποίο από την πρώτη στιγμή αξιοποιεί ο δήμος Κοζάνης. Την σύμβαση υπόγραψαν εκ μέρους του δήμου ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και εκ μέρους του ΚΤΕΛ Αστικών Συγκοινωνιών ο πρόεδρός του Θεόδωρος Μιχαηλίδης, ενώ παρούσα ήταν η αρμόδια αντιδήμαρχος Νούλα Τουμπουλίδου.
Τα νέα χαρακτηριστικά της σύμβασης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι:
-Η επέκταση των αστικών γραμμών στον οικισμό του Νέου Κλείτου και στον Άργιλο.
-Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από τα δημοτικά διαμερίσματα στην πόλη τα απογεύματα για τα φροντιστήρια και για λοιπές δραστηριότητες.
-Η εξίσωση της επιδότησης του εισιτηρίου για τα δημοτικά διαμερίσματα με το εισιτήριο μέσα στην πόλη.
Σχετικά με το τελευταίο, ο Λ. Μαλούτας, είπε ότι αίρεται μία αδικία, καθώς υπήρχαν ορισμένα παράπονα από δημότες των δημοτικών διαμερισμάτων. Η επιδότηση των αστικών για τα δημοτικά διαμερίσματα, αυξάνεται από το 20% σε 30%, όσο δηλαδή και στην πόλη. Επίσης, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «με την αναδιάταξη των δρομολογίων, με τη μέριμνα για τους φοιτητές του πανεπιστημίου, ώστε να μπορούν να πάνε στις σχολές που είναι διάσπαρτες,, προσπαθούμε να κάνουμε την αστική συγκοινωνία λειτουργική και αισθητική, ώστε αν παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες».
Βεβαίως, ο δήμαρχος Κοζάνης μίλησε για άλλη μία φορά για «την μεγάλη αδικία» μεταξύ κέντρου και Περιφέρειας, καθώς οι αστικές συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης επιδοτούνται με μεγάλα ποσά, φορτώνοντας των προϋπολογισμό με χρέη εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οι αστικές συγκοινωνίες της περιφέρειας. Επίσης, ο Λ. Μαλούτας, κάλεσε τους δημότες να αγκαλιάσουν την αστική συγκοινωνία, καθώς η ευρεία χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελεί τη λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, Θ. Μιχαηλίδης, εξήρε «την άριστη συνεργασία με τον δήμο Κοζάνης και την προσπάθεια που κάνει ο δήμος για τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας». Σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα από τη χρήση των mini bus μέσα στην πόλη είναι πολύ καλύτερα απ’ αυτά που περιμέναμε, καθώς αυξήθηκε κατά πολύ το επιβατικό κοινό», ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για τα χαμηλά οικονομικά εισοδήματα, τους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους κ.λπ., που όπως είπε «είναι κυρίως οι κοινωνικές κατηγορίες που χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία».
Η αρμόδια αντινομάρχης Νούλα Τουμπουλίδου, δήλωσε ότι «ο δήμος Κοζάνης επέλεξε να αυξήσει τα κονδύλια για την αστική συγκοινωνία, αντί να συρρικνώσει τη σύμβαση στο ποσό του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Πρόσθεσε ότι «οι πολίτες εμπιστεύονται την δημοτική συγκοινωνία, γι’ αυτό έχουμε στόχο να την κάνουμε ακόμη καλύτερη».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team