Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΕΟΡΔΑΙΑ: Κατέβασε «ρολά» η Δημοτική Αστυνομία

ΕΟΡΔΑΙΑ: Κατέβασε «ρολά» η Δημοτική Αστυνομία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


DSC02821

Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 34 από τους 36 Δημοτικούς Αστυνομικούς

Εικόνα μετακόμισης επικρατεί εδώ και δύο ημέρες στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Εορδαίας, στο ισόγειο του δημοτικού μεγάρου Πτολεμαΐδας, καθώς έπαυσε ουσιαστικά να λειτουργεί από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου η συγκεκριμένη υπηρεσία, αφού άρχισαν να καταφθάνουν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.
Αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μονάχα δύο δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι μαζεύουν σε κούτες τα έγγραφα της υπηρεσίας για να τα παραδώσουν, καθώς αναμένουν τις διαπιστωτικές πράξεις μετάταξής τους σε διοικητικές προσωποπαγείς θέσεις του δήμου, όπως προβλέπει ο ισχύων νόμος για όσους δημ. αστυνομικούς είχαν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών ή έχουν σύζυγο που τίθεται επίσης σε διαθεσιμότητα.
Για την ακρίβεια η μία από τους δύο πρώην δημοτικούς αστυνόμους που παραμένουν, η Κατερίνα Βαχτσεβάνη, παραμένει και για τους δύο λόγους, διότι αφ’ ενός εξαιρείται αφού και ο σύζυγός της τίθεται σε διαθεσιμότητα και αφ’ ετέρου επειδή κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.
Και μπορεί μεν να έπαψε να λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία, αλλά οι πολίτες συνεχίζουν να επισκέπτονται την υπηρεσία ή να τηλεφωνούν και να ζητούν τη συνδρομή της, όπως δήλωσε η κ. Βαχτσεβάνη.
«Ενώ εμείς κάνουμε καταμέτρηση και παράδοση του υλικού της Δημοτικής Αστυνομίας οι πολίτες έρχονται ή τηλεφωνούν. Δεχόμαστε παράπονα και καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις και ιδιαίτερα για εγκαταλελειμμένα οχήματα από πολίτες οι οποίοι ζητούν επίμονα την απομάκρυνσή τους γιατί καλύπτουν θέσεις στάθμευσης ή ρυπαίνουν το περιβάλλον», δήλωσε στον «Π» η κ. Βαχτσεβάνη, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι η Δημοτική Αστυνομία έπαψε να λειτουργεί.
Δεν παρέλειψε να εκφράσει τη θλίψη της για την αποχώρηση από την υπηρεσία της και ιδιαίτερα για τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων της, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι βρισκόμαστε σε ομηρία, δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας, όλα ήρθαν ξαφνικά τα πάνω κάτω και πλέον καθώς ορίσαμε τη ζωή μας με βάση τα οικονομικά μας και βρισκόμαστε ξαφνικά εκτεθειμένοι».
Εξέφρασε πάντως την ευχή «να καλυφθεί γρήγορα το κενό που αφήνει η Δημοτική Αστυνομία γιατί μια σειρά αρμοδιότητες είναι σήμερα μετέωρες.»

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

DSC02824

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team