Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Εξώδικο στον υπουργό Υγείας για το αδιέξοδο στις εφημερίες
None

Εξώδικο στον υπουργό Υγείας για το αδιέξοδο στις εφημερίες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία Γρεβενών και Καστοριάς στις εφημερίες των κλινικών, λόγω της αλλαγής ζώνης των περιφερειακών αυτών νοσοκομείων από τη Γ΄ στη Β΄ ζώνη, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) με εξώδικό της προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Η ΕΙΝΔΥΜ καλεί με το εξώδικο τον υπουργό και υφυπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Τιμοσίδη, αντίστοιχα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα σοβαρά προβλήματα που προξένησε στα εν λόγω νοσοκομεία η αλλαγή ζώνης και η συνεπαγόμενη περικοπή των εφημεριών. Εξηγούν ότι ενώ θεωρητικά η αλλαγή ζώνης τα αναβαθμίζει στην ουσία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών, καθώς είχε ως συνέπεια την περικοπή των εφημεριών των γιατρών, την ώρα μάλιστα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας μετά την έναρξη εφαρμογής του Ν. 3868/10 είναι άκρως προβληματική, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ Χρήστος Κατσίνας, επισημαίνοντας ότι τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας βρίσκονται σε «εφημεριακό αδιέξοδο». Κι ανέφερε ως παράδειγμα ότι στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σχεδόν καμία κλινική και κανένα τμήμα που εμπλέκεται στην άμεση αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών της εφημερίας δεν μπορεί να παρέχει ασφαλή κάλυψη για όλες τις ημέρες του μήνα.
Τόνισε μάλιστα ότι ακόμη κι αν οι διοικήσεις των νοσοκομείων προχωρήσουν σε εντέλλεσθε προς τους γιατρούς για την κάλυψη των εφημεριών του Φεβρουαρίου δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις επιπλέον εφημερίες. «Τα προγράμματα εφημεριών δεν βγαίνουν διότι οι θέσεις των γιατρών υπολείπονται από τις θέσεις που έπρεπε να υπάρχουν κι αν δοθεί εντέλλεσθε από τις διοικήσεις δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν».
Ο κ. Κατσίνας σημείωσε ακόμη ότι η κατάθεση του εξωδίκου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι μια πρώτη κίνηση της ΕΙΝΔΥΜ καθώς θα γενικευθούν οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ΕΙΝΔΥΜ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει υπουργείο για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στις εφημερίες, καθώς λόγω μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού υπάρχει πλήρης αδυναμία να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των εφημεριών.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team