Αρχική > Uncategorized > Εντυπωσιακή άσκηση εθελοντών διασωστών
None

Εντυπωσιακή άσκηση εθελοντών διασωστών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Περισσότεροι από 60 εθελοντές διασώστες πήραν μέρος στην εκπαιδευτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο (16 και 17/1) στον παλιό οικισμό του Κομάνου στα ορυχεία, καθώς συμμετείχαν σε αυτήν πέντε ομάδες εθελοντών διασωστών, από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Βέροια, Σκύδρα και Πτολεμαΐδα.
Οι εκπαιδευόμενοι εθελοντές διασώστες τρύπησαν πλάκες και τοίχους παλιών σπιτιών στον Κόμανο για να απεγκλωβίσουν θύματα από σεισμό, όπως προέβλεπαν κάποια από τα σενάρια της άσκησης, ενώ ταυτόχρονα έκαναν πυρόσβεση και διέσωζαν θύματα από πυρκαγιά αλλά και από τροχαίο ατύχημα που υποτίθεται ότι είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο. Κι αφού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα που απεγκλώβιζαν στη συνέχεια τους μετέφεραν στο ιατρείο που είχε στηθεί στο κέντρο των επιχειρήσεων.
Την ικανοποίηση της διοργανώτριας εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας (ΕΔΟΠ) για την επιτυχία της άσκησης εξέφρασε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ομάδας, Θόδωρος Τρυψάνης, ο οποίος επισήμανε ότι η άσκηση αυτή στοχεύει στο να βρίσκονται τα μέλη της ομάδας στη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκη στο πλευρό της Πολιτικής προστασίας και των αρμοδίων φορέων, γι’ αυτό και η ΕΔΟΠ προγραμματίζει το προσεχές διάστημα και άλλη τέτοιας ευρείας έκτασης άσκηση. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή, όπως το δήμο Πτολεμαΐδας, την Πυροσβεστική υπηρεσία, την Πολιτική προστασία κλπ. καθώς και τις εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν.
Στο πλαίσιο ετοιμότητας των εθελοντών διασωστών η εκπαίδευση συνεχίστηκε το Σαββατόβραδο και την Κυριακή στο ορεινό καταφύγιο της Βλάστης με μαθήματα ορεινής διαβίωσης και διάσωσης σε ορεινές συνθήκες, ενώ πριν την έναρξη της άσκησης είχε προηγηθεί θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόντων.
Τα συγχαρητήριά του για την επιτυχία της άσκησης εξέφρασε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Κοζάνης Πρόδρομος Ασλανίδης που παρακολούθησε την άσκηση. Επισήμανε τη χρησιμότητα των ασκήσεων αυτών, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο νομό μας υπάρχουν 7 ομάδες εθελοντών που ανήκουν στο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν εθελοντικές ομάδες που μπορούν να προσφέρουν όταν η κοινωνία δοκιμάζεται από κάποια κρίση.
Για «μια πολύ καλά οργανωμένη άσκηση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχες διακλαδικές ασκήσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα», έκανε λόγο ο παριστάμενος αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας Πέτρος Αλεξανδρίδης και συγχάρηκε τόσο τους διοργανωτές όσο και τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team