Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡOΠΟΛΗ ΣΕΡΒIΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
None

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡOΠΟΛΗ ΣΕΡΒIΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» που εκδίδεται στην Αθήνα και με αριθμό φύλλου 1746/ 1-Αυγούστου-2008, δημοσιεύτηκε στην έκτη (6) σελίδα επιστολή της Ιεράς μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης με τίτλο «Έκκλησις δια την ενίσχυσιν του Τιαλείου Γηροκομείου».
Διαβάζοντας την επιστολή αναρωτήθηκα γιατί, και εξοργίστηκα . Διότι δημοσιευόμενη η επιστολή αυτή σε εφημερίδα των Αθηνών προσβάλλει τους Κοζανίτες, οι οποίοι όπως είναι γνωστόν συνδράμουν και ενισχύουν το Τιάλειο γηροκομείο. Το Τιάλειο γηροκομείο όπως φημολογείται διαθέτει πολλά ακίνητα σε διαμερίσματα, και καταστήματα. Αλλά ακόμη και το Μπλιούρειο ίδρυμα έχει έσοδα από ενοίκια των καταστημάτων και των γραφείων του οικοδομήματος και ο μεγάλος ευεργέτης αείμνηστος Σωκράτης Μπλιούρας είχε δηλώσει ότι από τα έσοδα του πολυωρόφου οικοδομήματος να ενισχύεται το γηροκομείο που του είχε ιδιαίτερη αδυναμία.
Η δημοσίευση της αναφερόμενης επιστολής, και μάλιστα σε Αθηναϊκή εφημερίδα, μας δίνεται η αφορμή, να απευθυνθούμε στο διοικητικό συμβούλιο του Τιάλειου γηροκομείου και να τους υπενθυμίσουμε ότι έχουν χριστιανική υποχρέωση να παρουσιάσουν στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, πέρα από τις χρηματικές προσφορές των πιστών που ανακοινώνονται στον τοπικό τύπο, και τον αριθμό των ακινήτων, των διαμερισμάτων και των καταστημάτων που διαθέτει το Τιάλειο γηροκομείο από τις δωρεές των συμπολιτών μας, και πως αυτά έχουν αξιοποιηθεί και πόσα είναι τα έσοδα από τα ακίνητα. Δηλαδή να γίνει ένας πλήρης απολογισμός εσόδων και εξόδων που θα απεικονίζει την κατάσταση του Τιάλειου γηροκομείου Επίσης να αναγραφούν και τα ονόματα των δωρητών, για να πληροφορείται ο λαός μας ποίοι ήταν οι συμπολίτες μας δωρητές, οι οποίοι με την πράξη τους αυτή έδειξαν τα χριστιανικά τους αισθήματα, θα είναι ένα είδος πρόκλησης και πρόσκλησης να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους. Διαφορετικά όταν μένουν στο σκότος, δημιουργεί αμφιβολίες ως προς την σωστή αξιοποίηση των δωρεών. Τα εκκλησιαστικά ιδρύματα πρέπει να έχουν απόλυτη διαφάνεια
Η διαφάνεια είναι Αρετή του Χριστιανισμού.
Βλέπουμε σήμερα το τεράστιο οικονομικό, θρησκευτικό, πνευματικό και ηθικό σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου που συγκλονίζει τον Ελλάδικο χώρο και όχι μόνο, και θα πρέπει να προβληματίσει τους ταγούς της εκκλησίας, γιατί σκανδάλισε και προβλημάτισε τους πιστούς, αναλογιζόμενοι σε ποιόν ιερωμένο θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη, όταν αυτά συμβαίνουν στο Άγιον Όρος; στο περιβόλι της Παναγιάς;.
Συνεπώς, είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθούν όλα στο φως ,στο Φως του Κυρίου, που στο όνομά του οι πιστοί συμπολίτες χριστιανοί προσφέρουν τις δωρεές τους. Άλλωστε όταν προσδοκά κανείς δωρεές , πρέπει να προϋπάρχει το εχέγγυο της σωστής χρήσης από μέρους της διοικήσεως του γηροκομείου και της προϊσταμένης αυτού αρχής που είναι η μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης , ώστε να έχει την βεβαιότητα ο επιθυμών δωρητής ότι το προσφερόμενο ακίνητο θα αξιοποιηθεί παραγωγικά για να βοηθήσει τη λειτουργία του γηροκομείου, που είναι και ο σκοπός της προσφοράς του.
Ιδού λοιπόν, η πρόκληση της διαφάνειας, που θα καταστεί Χριστιανικός κήρυκας προσκλήσεως νέων δωρητών, χωρίς υστερόβουλη σκέψη που αναστέλλει την επιθυμία τους για δωρεά.

Κοινοποιείται
Εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»
Κάνιγγος 10, 10677 Αθήνα
Γιάννης Κορκάς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team