Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Εκδηλώσεις λήξης 5ου Δημ. Σχολείου Πτολεμαΐδας
None

Εκδηλώσεις λήξης 5ου Δημ. Σχολείου Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη» σε μουσική Π. Τσαϊκόφσκι, διάλεξαν για να αποχαιρετήσουν γονείς και δασκάλους τα παιδιά του 5ου Δημ. Σχολείου Πτολεμαΐδας.
Με δράσεις που σχεδιάσαμε στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, ξετύλιξαν το παραμύθι οι μαθητές και μαθήτριες των πρώτων τεσσάρων τάξεων, χορεύοντας σε πιο σύγχρονη εκδοχή με κέφι και χιουμοριστική διάθεση, πρωτοτυπώντας σε κάθε απόσπασμα .
Η τελετή έναρξης για τη γέννηση της πριγκίπισσας Αυγής ξεκίνησε με τους μουσικούς, γελωτοποιούς και χορευτές του παλατιού που αναπαράστησαν τα παιδιά της Δ΄ τάξης.
Η Ωραία Κοιμωμένη, Μαρία Λαζαρίδου, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της ώστε να χορέψουν όλα τα παιδιά με κέφι και ενθουσιασμό γύρω της. Μετά την μεγαλόπρεπη τελετή ακολούθησε « Ο χορός με τις επτά Νεράιδες» και ο χορός από τις «Δεσποινίδες της τιμής» που έδωσε στα παιδιά των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης την ευκαιρία να δώσουν σχήμα στις γνώσεις τους και να μοιραστούν με τους γονείς τους τις εμπειρίες που αποκόμισαν στο μάθημα της γυμναστικής. «Η μάγισσα Καραμπός με τα πανέμορφα ποντίκια» της Β΄τάξης καταστρέφουν τη γιορτή των γενεθλίων της Ωραίας Κοιμωμένης και τη ρίχνουν στον αιώνιο ύπνο των 100 χρόνων. Έρχονται όμως τα παιδιά της Α΄ τάξης και καταφέρνουν να την ξυπνήσουν και να ζωντανέψουν όλο το βασίλειο με το μυστικό που μόνο αυτά ξέρουν: την αγάπη για τα παραμύθια και την αγνότητα της ψυχής τους.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τα μεγαλύτερα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ με ευχάριστες σκυταλοδρομίες. Τα κορίτσια της Έκτης τάξης διάλεξαν μία χορογραφία για να κρατήσουν γέφυρα επικοινωνίας με τον γυμναστή των προηγούμενων χρόνων: τον κύριο Παύλο Σισμανίδη. Αξιοποίησαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που τους είχε δώσει ο αγαπημένος τους γυμναστής και συνέθεσαν μόνοι τους την χορογραφία με θέμα «επικοινωνία» για να δείξουν ότι οι αληθινοί δεσμοί μαθητών και δασκάλων είναι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που μοιράζονται μαζί τους.
Η ανακύκλωση δεν έλειπε από το πρόγραμμα ενός σχολείου με περιβαλλοντική συνείδηση και έτσι τα παιδιά χόρεψαν με ανακυκλώσιμα χαρτόνια, πλαστικά και τενεκεδάκια που έβγαλαν από τους κάδους ανακύκλωσης και στόλισαν με πολύ μεράκι με τις δασκάλες τους κυρίες Σούλα Πουτουρίδου, Τασούλα Βαϊράμη, Ντίνα Ζανίδου στο μάθημα των εικαστικών.
Οι μαθητές της Ε΄ τάξης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τους γονείς και ενώθηκαν σε μια χαρούμενη παρέα για να δώσουν τη σκυτάλη στα κορίτσια Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης τα οποία έπαιξαν ένα θεαματικό αγώνα Χάντμπολ. Και με τον βασιλιά των σπορ το ποδόσφαιρο, μάς αποχαιρέτησαν οι τελειόφοιτοι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.
Συντονιστική ή
Οργανωτική επιτροπή:
Λιάπτσης Στέφανος
Ποτουρίδου Ευδοξία
Βαϊράμη Αναστασία
Τσιλφίδου Ευαγγελία
Ζανίδου Κωνσταντινιά
Μωυσιάδης Νικόλαος
Ιωαννίδης Χρήστος
Καψή Μητροδώρα
Τάχατου Μαριάνθη
Πατρώνα Βασιλική
Κουντουρατζόγλου Ευσεβία
Καζαντζή Πολυξένη
Πατσινακίδου Παναγιώτα
Κυριμλίδης Ιωάννης
Ο Δ/ντής του Σχολείου Γκαργκάλας Ζήσης
Και η πρόεδρος του Συλ.Γονέων…
με τις μητέρες όλων των παιδιών.

Μάγκου Νατάσα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team