Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Εγνατία – Εταιρία Οδικής Ασφάλειας
None

Εγνατία – Εταιρία Οδικής Ασφάλειας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜε σκοπό την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ιδρύθηκε στην Κοζάνη, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με την επωνυμία «Εγνατία – Εταιρία Οδικής Ασφάλειας.
Προχτές πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων η πρώτη συνεδρίαση του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, πρόεδρος του οποίου είναι ο Παναγιώτης Αποστολίδης και γενικός γραμματέας ο δικηγόρος Σπύρος Μπαλατσούκας. Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών, οπότε και θα εκλεγεί τακτικό διοικητικό συμβούλιο. «Αιτία για την ίδρυση της εταιρίας είναι το γεγονός ότι έχουμε θλιβερή πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη τα οποία αποτελούν δυστυχώς την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει κοινωνική ευαισθητοποίηση σε ένα θέμα το οποίο αγγίζει όλους μας», υπογράμμισε ο Π. Αποστολίδης.
Πρόσθεσε ότι «κύριος σκοπός της εταιρίας είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα που προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, την έρευνα, την ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ’ αρχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων». Οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος υπογραμμίζουν ότι «η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των αρμοδίων φορέων σε θέματα ενημέρωσης και προάσπισης της οδικής ασφάλειας, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση, ενδυνάμωση και στήριξη της πολιτείας στην ανάληψη και τήρηση ουσιαστικών μέτρων και πολιτικών στη χώρα μας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, αποτελούν βασικούς στόχους της εταιρίας».
Ο πρόεδρος του δ.σ. της εταιρίας, σημείωσε ότι «η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση των πολιτών και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είναι βασική προϋπόθεση για να πάψει επιτέλους η χώρα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τις στατιστικές τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι. Γι’ αυτό η εταιρία μας προτίθεται να προβεί σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε παρεμβάσεις προς κάθε αρμόδιο φορέα και σε ενέργειες ενημέρωσης του κοινού».
Ο Π. Αποστολίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η πρωτοβουλία και η προσπάθεια θα αποτελέσει ένα μέσο καλυτέρευσης των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή» και πρόσθεσε ότι «ιδρυτικά μέλη αποτελούν ευαισθητοποιημένοι πολίτες». Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες του νομού να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια.
Προσωρινά τα γραφεία της εταιρίας «Εγνατία – Εταιρία Οδικής Ασφάλειας» στεγάζεται σε γραφείο του εκθεσιακού κέντρου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Ρώτα την καρδιά σου» – Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ...