Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Εγκρίθηκε το Σχέδιο Δράσης για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας οδού
None

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Δράσης για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας οδού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη, η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού «Εγνατία, Τουρισμός».
Κατά τη συνεδρίαση:
• Έγινε συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και της Πολιτικής Επιτροπής και ορίσθηκαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας αντίστοιχα.
• Διευθετήθηκαν τα ζητήματα υποστήριξης των λειτουργιών της σύμβασης, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.
• Παρουσιάσθηκε και εγκρίθηκε το Σχέδιο Δράσης δημοσιότητας και εξωστρέφειας της κοινής προσπάθειας των έντεκα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ.
• Συζητήθηκε η φιλοσοφία του λογότυπου και δόθηκαν οι αναγκαίες κατευθύνσεις.
• Τέλος αποφασίσθηκε η υλοποίηση των ενεργειών που θα πρέπει να ξεδιπλωθούν άμεσα.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και της Πολιτικής Επιτροπής Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης σχετικά δήλωσε:
«Οι έντεκα Νομάρχες επί της Εγνατίας Οδού ξεκινάμε πλέον την δράση της ενιαίας τουριστικής ανάπτυξης του κρίσιμου και ζωτικού χώρου που αυτή αναδεικνύει.
Στόχος μας, η δουλειά και τα αποτελέσματα για τους πολίτες. Πρόκειται για μια περιοχή με ισχυρό, πλέον, συγκριτικό πλεονέκτημα».
Στη συνέχεια ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης εκφράζοντας το σύνολο των παρευρισκόμενων, ανέδειξε ως «πρωταρχικής σημασίας την ενίσχυση των ενεργειών δημοσιότητας προκειμένου η κοινή προσπάθεια και το διακριτικό «Εγνατία, Τουρισμός» να αναδεικνύουν το όραμα και τη δυναμική μας».
Στην τοποθέτηση του ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής εστίασε στην «ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας των έντεκα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που ήδη συνεργάζονται, με την ένταξη και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων από τις οποίες διέρχονται οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας Οδού, δηλαδή της Φλώρινας και της Καστοριάς. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί τόσο η χωρική διάρθρωση του προγράμματος, όσο και η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Θολό» το τοπίο για το άνοιγμα των σχολείων -Κεραμέως: Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και την απόφαση του πρωθυπουργού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι ειδικοί είναι οι αρμόδιοι για να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων επισήμανε σήμερα ...