Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Δυναμική αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης
None

Δυναμική αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΚάτω οι νέοι φόροι, καμία μείωση μισθού, κανένα κόψιμο στον 14ο μισθό,
πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα προστασίας για τους ανέργους, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και κατάργηση των προνομίων του, αξίωσαν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) το απόγευμα της Πέμπτης στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, καθώς και στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το πρωί της Παρασκευής και στις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη συνέχεια στο κέντρο της πόλης.
Ο πρόεδρος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πτολεμαΐδας και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Παπαδόπουλος κάλεσε το βράδυ της Πέμπτης τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους, για να εκφράσουν την αντίδρασή τους «στην πραξικοπηματική διαδικασία της κυβέρνησης να περάσει νύχτα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, που δείχνει ότι φοβούνται τις αντιδράσεις που ξεπήδησαν σε ελάχιστες ώρες από την ανακοίνωση των μέτρων», καθώς πρόκειται για μέτρα που ανάγκασαν «ακόμα και τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν στάσεις εργασίας κι αυτό είναι χαρακτηριστικό της δύναμης της εργατικής τάξης».
Είναι ντροπή σήμερα για κάθε εργάτη και νέο να υποταχθεί, να δεχθεί αμαχητί να αφαιρέσουν δικαιώματα, που οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και αίμα κατάκτησαν. Να επιτρέψει να καταδικάσουν αυτόν και τα παιδιά του στην ανασφάλεια και στη φτώχεια, για να έχουν περισσότερα προνόμια και κέρδη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές.
Τα παραπάνω τόνισε το στέλεχος του ΠΑΜΕ Μανώλης Βογιατζής, μιλώντας στο απεργιακό συλλαλητήριο της Παρασκευής και επισήμανε ότι η εργατική τάξη πρέπει να πει τέρμα στην κοροϊδία, να μη δεχθεί καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, να διεκδικήσει με αγώνα τα δικαιώματά της γιατί αυτή παράγει τον πλούτο και κάλεσε τους εργαζόμενους σε πανεργατικό ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς, σε ταξική ενότητα και αντεπίθεση.
Απηύθυνε τέλος κάλεσμα συσπείρωσης στο ΠΑΜΕ για να μπει φραγμός στους φόρους, να αποκρουστεί το ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος, για να μην καταργηθεί η σύνταξη και οι παροχές, για να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και απελευθερωθούν οι απολύσεις.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Ρώτα την καρδιά σου» – Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ...