Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Δρομολογούνται οι πληρωμές στα ΠΕΚΑ
None

Δρομολογούνται οι πληρωμές στα ΠΕΚΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την εικόνα ότι σύντομα θα υπάρξει μία σειρά θετικών εξελίξεων στα σημαντικότατα ζητήματα που αυτή την περίοδο έχουν να κάνουν με την λειτουργία των Πολυιατρείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αποκόμισε το Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στη συνάντηση που είχε με τον νέο Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Χρήστο Μπουρσανίδη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος», στην οποία ωστόσο χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την καθυστέρηση αναφορικά με τις προσλήψεις γιατρών.
Στην ανακοίνωσή το ο Σπάρτακος επισημαίνει επίσης τα εξής:
«Η συνάντηση έγινε διότι το Προεδρείο του Σωματείου έκρινε ότι θα πρέπει να έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση, προκειμένου να σχηματίσει σαφή εικόνα για τα ζητήματα και να κάνει τον ανάλογο σχεδιασμό.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκκρεμότητα πληρωμής των ενταλμάτων, ο κ. Μπουρσανίδης έκανε γνωστό ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και μέχρι το τέλος του μήνα θα κατανεμηθούν τα ποσά στους αντίστοιχους κωδικούς, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.
Οι προσλήψεις των γιατρών που κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα και σωστά τα τμήματα των Πολυιατρείων, καθυστερούν απαράδεκτα, αφού εκκρεμεί η σχετική έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Σωτήρη Λύτρα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, καλεί την αρμόδια Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα επιταχύνουν τις προσλήψεις, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, καθώς η ανοχή των ασφαλισμένων εξαντλείται.
Κατά την συνάντηση, εκατέρωθεν, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι επιβάλλεται να υπάρχει αδιάλειπτη και άμεση συνεργασία και ενημέρωση, προκειμένου να αποσοβούνται δυσάρεστα φαινόμενα στη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων. Επιπλέον, το Προεδρείο του συνδικάτου ¨δεσμεύτηκε¨ ότι για κάθε ένα ζήτημα που θα δημιουργεί δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, ο Οργανισμός θα καλείται να αντιμετωπίσει τις δυναμικές του αντιδράσεις».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team