Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Διευρύνονται οι αντιδράσεις για το Πεδίο Βολής στο Άσκιο
None

Διευρύνονται οι αντιδράσεις για το Πεδίο Βολής στο Άσκιο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έπιασαν τόπο τελικά οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής οι οποίοι αντιτίθενται σθεναρά στη δημιουργία πεδίου βολής του Στρατού στο όρος Άσκιο (Σινιάτσικο), σε μια μεγάλη έκταση που ξεκινά από τα όρια του δήμου Δημητρίου Υψηλάντη (κτηματική περιοχή του δ.δ. Σιδερών) περνά κοντά από την κτηματική περιοχή της Γαλατινής και φτάνει έως την κτηματική περιοχή της Κοινότητας Βλάστης (θέση Μπεκρεβενίκος).
Μετά την ομόφωνη αρνητική απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου Βλάστης, το οποίο ανακάλεσε στην ουσία προηγούμενη (κατά πλειοψηφία) απόφαση με την οποία παραχωρούσε τη ζητούμενη έκταση στο Στρατηγείο για τη δημιουργία του πεδίου βολής, αρνητική θέση πήρε πλέον και το Τοπικό Συμβούλιο Σιδερών, δ.δ. του δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, απόφαση την οποία πρόκειται να επικυρώσει τις επόμενες μέρες και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Υψηλάντη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιδερών Δημοσθένης Τζαλαζίδης και ο δήμαρχος Δ. Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης, επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του «Π» ότι το Στρατηγείο ζήτησε την παραχώρηση πρόσθετης έκτασης 20 στρεμμάτων στην κτηματική περιοχή των Σιδερών για τη δημιουργία του πεδίου βολής. Ανέφεραν ότι το Τ.Σ. Σιδερών αφουγκραζόμενο τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία, στους κτηνοτρόφους της περιοχής και σε ορειβατικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, η είδηση για τη δημιουργία πεδίου βολής, την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε απόφαση να μην παραχωρήσει πρόσθετη έκταση 20 στρεμμάτων που ζητά ο Στρατός στο Άσκιο.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Υψηλάντη στον «Π», η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα: «Εμείς ως δήμος οφείλουμε να σεβαστούμε την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και του Τοπικού Συμβουλίου των Σιδερών που είναι αρνητικοί στη δημιουργία πεδίου βολής και σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα φέρουμε για επικύρωση την απόφαση του Τ.Σ. Σιδερών η οποία είναι αρνητική στην παραχώρηση άλλων 20 στρεμμάτων».
Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι το Τ.Σ. Σιδερών πρόκειται να ανακαλέσει και την προηγούμενη θετική απόφασή του για την παραχώρηση 3 στρεμμάτων στο Στρατό για το πεδίο βολής στο Άσκιο. Ως εκ τούτου, βέβαιο θεωρείται πλέον ότι θα γίνει και ανάκληση της αρχικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Υψηλάντη για την παραχώρηση των 3 στρεμμάτων, απόφαση η οποία είχε ληφθεί τότε επειδή δεν είχε εκφραστεί κάποια αρνητική αντίδραση για το πεδίο βολής.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν έχει βάση τελικά η φημολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και θέλει να έχει παραχωρηθεί στο Στρατό έκταση για το πεδίο βολής από το Τοπικό Συμβούλιο Ανθότοπου, δ.δ. του δήμου Κοζάνης.
Αυτό διαβεβαίωσε μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ανθότοπου Χαράλαμπος Προδρομίδης, λέγοντας: «Δεν ήρθε καμία αίτηση του Στρατού σε εμάς που να ζητά την παραχώρηση έκτασης για τη δημιουργία πεδίου βολής και ούτε έχουμε παραχωρήσει έκταση για το σκοπό αυτό» και συμπλήρωσε: «αλλά ακόμα κι αν ερχόταν τέτοιο αίτημα θα ήμασταν αρνητικοί, γιατί όλος ο κόσμος αντιδρά στο πεδίο βολής, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι του Ανθότοπου, όλοι».
Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες του «Π» το όλο θέμα έχει μπει στο «ψυγείο» προσωρινά λόγω εκλογών, πράγμα που επιβεβαίωσε και παράγοντας της Κοζάνης που «συνομιλεί» με το Στρατηγείο, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «αυτό που γνωρίζω είναι ότι το θέμα έχει παγώσει προς το παρόν λόγω των εκλογών».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team