Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Διευρύνεται ο κύκλος των καταλήψεων στα σχολεία
None

Διευρύνεται ο κύκλος των καταλήψεων στα σχολεία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με νέες καταλήψεις σχολικών διδακτηρίων συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μαθητών στην Πτολεμαΐδα, καθώς σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν χθες οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου Γυμνασίου που συστεγάζονται στον ίδιο χώρο. Υπό κατάληψη τελεί από την Δευτέρα το σχολικό συγκροτήματα των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων και για δεύτερη μέρα του 1ο ΕΠΑΛ (στο συγκρότημα του ΣΕΚ στην περιοχή Γκιόλα), ενώ στα θρανία τους επέστρεψαν χθες οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου μετά από μονοήμερη κατάληψη.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την περικοπή κονδυλίων για την εκπαίδευση που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη βιβλίων και καθηγητών, καθώς επίσης για ελλείψεις σε εξοπλισμό και για κτιριακά προβλήματα στα σχολεία τους.
Ειδικότερα, την αποκατάσταση κτιριακών προβλημάτων ζητούν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «η σκεπή στάζει νερά κάθε φορά που βρέχει και τα κάγκελα στη βεράντα του πρώτου ορόφου είναι ετοιμόρροπα και μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα», ότι λείπουν πόρτες από τις τουαλέτες και πως μοιράζονται μία βρύση με τους μαθητές του συστεγαζόμενου 2ου ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα «να υπάρχει ουρά για να πιει κανείς νερό».
Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ διαμαρτύρονται για την μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων και την έλλειψη βιβλίων, καθώς έχουν πάρει βιβλία μόνο τα 2/3 των μαθητών, καθώς επίσης για κτιριακά προβλήματα του σχολείου. Ζητούν ακόμη να ληφθούν μέτρα για πάψει να πλημμυρίζει το προαύλιο όταν βρέχει και να μπει αστική συγκοινωνία για την μεταφορά των μαθητών που κατοικούν στις Εργατικές Κατοικίες.
Βιβλία σε όλους τους μαθητές αλλά και επίλυση κτιριακών προβλημάτων και επαρκή θέρμανση του σχολείου τους ζητούν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το κτίριο είναι γεμάτο ρωγμές και ότι η θέρμανση είναι υποτυπώδης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν μάθημα.
Γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας και αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης για να αποτραπεί η προσφυγή των μαθητών στα φροντιστήρια, ζητούν οι μαθητές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας που συνέχισαν χθες για τρίτη μέρα την κατάληψη του σχολείου τους, ενώ στο διεκδικητικό τους πλαίσιο περιλαμβάνονται επίσης αιτήματα αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό των αναχρονιστικών βιβλίων, τη λειτουργία των μαθημάτων επιλογής, δωρεάν χορήγηση των βιβλίων ξένων γλωσσών, τη λειτουργία των εργαστηρίων και τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου του σχολικού τους συγκροτήματος. Οι μαθητές των δύο σχολείων ζητούν επίσης σωστή επιμόρφωση και αξιολόγηση των καθηγητών ώστε να επιτελούν άρτια το εκπαιδευτικό- παιδαγωγικό τους έργο αλλά και τον διορισμό ψυχολόγων στα σχολεία.
Συνάντηση με εκπροσώπους των μαθητών είχε χθες ο προϊστάμενος του γραφείου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας Παναγιώτης Λεσγίδης προκειμένου να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team