Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Διαμαρτυρία για τις αμοιβές των 8μηνιτων στη ΔΕΗ

Διαμαρτυρία για τις αμοιβές των 8μηνιτων στη ΔΕΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ERGATIKO KENTRO KOZANHS
Την αντίδρασή της για την εφαρμογή των κατώτερων ορίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) για το έκτακτο προσωπικό (με 8μηνες συμβάσεις) στη ΔΕΗ, εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, με επιστολή της προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, Αρθούρο Ζερβό, ζητώντας να επενεξεταστεί το θέμα καθώς η μοριοδότηση των υποψηφίων έγινε με βασικό κριτήριο την εμπορεία κάθε ειδικότητας.

Στην επιστολή του το ΕΚΠ-Ε αναφέρει συγκεκριμένα:

«Για άλλη μία φορά η ΔΕΗ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπό  στην περιοχή, ένα πρόσωπο εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιμένουμε αν αναλογιστεί κανείς την προσφορά της περιοχής στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις νέες αμοιβές για τα 8μηνα.

Η ΔΕΗ εφαρμόζει τα κατώτερα όρια της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. ενώ το τονίζουμε δεν είναι υποχρεωμένη.  Ακόμα και κάποιοι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας μέσα στα ορυχεία και τους χώρους της επιχείρησης δεν έχουν εφαρμόσει τα κατώτερα όρια σε μισθούς και ημερομίσθια, αντίθετα η ΔΕΗ σαν πιστός κρατικός οργανισμός  «υιοθέτησε» αμέσως τα κατώτατα όρια αμοιβών.

Βέβαια ενώ έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για την εφαρμογή των χαμηλότερων μισθών, παρόλα αυτά επιλέγει ποια σημεία της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. θα εφαρμόσει κατά γράμμα καθώς προκύπτει το παρακάτω πρόβλημα:

η μοριοδότηση των υποψηφίων έγινε με βασικό κριτήριο την εμπειρία της κάθε ειδικότητας, ενώ  η ΕΓΣΣΕ αναγνωρίζει όλες τις  3ετίες του εργαζόμενου και όχι μόνο τις 3ετίες του κλάδου ως εμπειρία. Στην μοριοδότηση των υποψηφίων για τα 8μηνα μέτρησαν μόνο οι 3ετίες σε ομοειδή καθήκοντα, οξύμωρο σχήμα καθώς μπαίνει ζήτημα ακόμα και για την εγκυρότητα του διαγωνισμού.

Ζητάμε από εσάς να επανεξετάσετε το θέμα καθώς αφενός αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για την περιοχή μας, αφετέρου είναι πολύ πιθανό να προκύψουν ενστάσεις για την επιλογή των υποψηφίων.

Επίσης αξιώνουμε την εφαρμογή των παλιών κλαδικών συμβάσεων με μία εύλογη μείωση (π.χ. 20%) που θα συμφωνηθεί με τα συνδικάτα.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για τρομακτικές ζημιές, που δεν έχουν προηγούμενο, στο 100% της παραγωγής στη Δ. Μακεδονία, σε καλλιέργειες δέντρων, έκανε ...