Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Διαδήλωσαν ενάντια στο ασφαλιστικό
None

Διαδήλωσαν ενάντια στο ασφαλιστικό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την αντίθεσή τους στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό διαδήλωσαν οι απεργοί, οι συνταξιούχοι και οι νέοι που συμμετείχαν στην απεργιακό συλλαλητήριο που διοργάνωσε την Τρίτη στην Πτολεμαΐδας, ημέρα πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης το ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μετώπου).
Την ανάγκη αντίστασης ενάντια στην ισοπέδωση κάθε εργασιακού, ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού και κοινωνικού δικαιώματος τόνισε στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Οδηγών και λοιπών αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας Πέτρος Καραγεωργίου.
Στην ομιλία του το στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ) Πέτρος Ταταρίδης επισήμανε ότι τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας και σε όλες της χώρες της ευρωζώνης επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια βαθιά καπιταλιστική κρίση, μια κρίση που γέννησε η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής και τα τεράστια υπερκέρδη των καπιταλιστών και στο όνομα αυτής της κρίσης επιχειρείται να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνά εργαλεία για τις μηχανές τους.
Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ, αφήνοντας στο περιθώριο τις «συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που τρέχουν σε φιέστες μόνο και μόνο να μην δώσουν την μάχη της ενημέρωσης, την μάχη της συμμετοχής και της περιφρούρησης της απεργίας». Τόνισε μάλιστα ότι αγώνας για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι μακρύς και δύσκολος. Σε αυτή την κατεύθυνση, είπε, το ΠΑΜΕ δεν θα υποστείλει τη σημαία. «Θα δώσει τον αγώνα μέχρι τέλους και αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος, γιατί η εργατική τάξη είναι καταδικασμένη να απολαύσει τον κόπο της, να απολαύσει αυτό που παράγει».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team