Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Δημιουργία 5ης φυλακής (5ης βάρδιας) στα ορυχεία της Δ.Ε.Η Α.Ε.

Δημιουργία 5ης φυλακής (5ης βάρδιας) στα ορυχεία της Δ.Ε.Η Α.Ε.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ERGATIKO KENTRO KOZANHS

Τη δημιουργία 5ης φυλακής (βάρδιας) στα ορυχεία της ΔΕΗ, όπως απαιτεί και η εργατική νομοθεσία για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, ζητά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με επιστολή της προς τον  πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, Αρθούρο Ζερβό, η οποία έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε

Επανερχόμαστε στο θέμα της δημιουργίας της 5ης φυλακής στα ορυχεία της Δ.Ε.Η Α.Ε. και με σαφήνεια υποστηρίζουμε το δίκαιο  του αιτήματος των Συνδικάτων.

Η 5η φυλακή δημιουργήθηκε σε όλους τους σταθμούς των ΑΗΣ και ΥΗΣ στην διανομή και στην μεταφορά για την καθιέρωση του πενθήμερου και των 40 ωρών εργασίας, εκτός από τα ορυχεία.

Πέρα από το ότι είναι άδικο για τους εργαζόμενους των ορυχείων είναι και καταχρηστικό σε βάρος τους, γιατί δεν βγαίνει το πρόγραμμα των 40 ωρών,  με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα όλο τον μήνα χωρίς ρεπό (απόλυτη εντατικοποίηση).

Πρέπει άμεσα να γίνει η 5η φυλακη γιατί:

1. καθιερώνεται το 40ωρο 5νθήμερο με τα καθιερωμένα ρεπό που ισχύει στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας

2. θα γίνουν προσλήψεις  για την οργάνωση της 5ης φυλακής.  Υπολογίζονται από τα συνδικάτα 600 έως 700 νέες θέσεις εργασίας.

3. αύξηση των θέσεων εργασίας που αυτόματα θα συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας που είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη

4. θα συμβάλλει αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία των ορυχείων, στην ομαλοποίηση της εργασίας (ρεπό, ξεκούραση) και στην πιστή τήρηση της υγείας και της ασφάλειας της εργασίας και στην μείωση των ατυχημάτων.

Πιστεύουμε είναι η ώρα να συνεκτιμηθούν τα παραπάνω για να γίνει επιτέλους πράξη η 5η φυλακή και στα ορυχεία, όπως απαιτεί και η εργατική νομοθεσία για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και τούτο ισχύει σε όλη τη χώρα πλην Δ.Ε.Η Α.Ε.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 19 ενεργά κρούσματα την Κυριακή στην Π.Ε. Κοζάνης από τα οποία 11 στον Δήμο Εορδαίας, 5 στον Δήμο Κοζάνης και 3 στον Δήμο Βοΐου- 26 στην Δυτική Μακεδονία-  Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κορωνοϊός: 19 ενεργά κρούσματα την Κυριακή στην Π.Ε. Κοζάνης από τα οποία 11 στον Δήμο Εορδαίας, 5 στον ...