Αρχική > Uncategorized > Δημιουργία ομάδας παραγωγών σ’ επίπεδο του νέου Δήμου Σερβίων
None

Δημιουργία ομάδας παραγωγών σ’ επίπεδο του νέου Δήμου Σερβίων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την προοπτική που διανοίγεται για τους Έλληνες κτηνοτρόφους εν όψει και των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, συζήτησε μαζί με κτηνοτρόφους του Λιβαδερού ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης κατά την επίσκεψή του στο χωριό.
Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη έχει επεξεργαστεί νομικό κείμενο που θα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδων παραγωγών και στους κτηνοτρόφους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ίσχυε.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τη δωρεάν χρηματοδότηση από την Ε.Ε. μέχρι και του μισού ποσού επί ποσοστού 8% επί του τζίρου της ομάδας για επενδύσεις που θ’ αφορούν τη συλλογική δράση της ομάδας.
Ο βουλευτής του νομού επεσήμανε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη αυτής της προοπτικής, μέσω της υλοποίησης επιχειρησιακών προγραμμάτων με στοχευμένες και κοστολογημένες δράσεις (κάλυψη δαπανών συλλογικής εμπορίας, μεταποίησης ζωοκομικών προϊόντων, κτηνιατρική περίθαλψη κ.α.).
Ο κ. Κασαπίδης πρότεινε στους κτηνοτρόφους του μεγαλύτερου κτηνοτροφικού χωριού της Δυτ. Μακεδονίας τη δημιουργία ομάδας παραγωγών σ’ επίπεδο του νέου Δήμου Σερβίων και την αξιοποίηση κατόπιν συνεννοήσεως του τυροκομείου της ΕΑΣ Κοζάνης-Σερβίων στα Σέρβια.
Ήδη για τη δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν κάνει σημαντικά βήματα ενώ με τη νέα δυνατότητα που θα δοθεί από την Ε.Ε. η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί σημαντικά.
Όπως τόνισε ο βουλευτής του Νομού πρόκειται να εντείνει την προσπάθεια για ενημέρωση και καλύτερη οργάνωση των κτηνοτρόφων στο Ν. Κοζάνης ώστε η νέα ΚΑΠ, μετά το 2013 να βρει τους κτηνοτρόφους πολύ καλύτερα οργανωμένους.
Λίγο νωρίτερα ο κ. Κασαπίδης επισκέφτηκε τους συνεταιρισμούς ¨Δήμητρα¨ και ¨ΑΣΕΠΟΠ¨ του Βελβεντού και συζήτησε με τους ανθρώπους των συνεταιρισμών για τις εξελίξεις που αφορούν το ροδάκινο στη νέα εμπορική περίοδο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team