Αρχική > Uncategorized > Δημιουργία ίδρυματος Μιχάλη Παπακωνσταντίνου
None

Δημιουργία ίδρυματος Μιχάλη Παπακωνσταντίνου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Βγήκαν τα μαχαίρια στην πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης, με αφορμή τη συμπλήρωση των Νομαρχιακών Επιτροπών για την κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν μετά τον ορισμό των αντινομαρχών.
Ο καυγάς ξέσπασε μεταξύ του νομάρχη Γιώργου Δακή και του νομαρχιακού συμβούλου Φώτη Κεχαγιά. Μάλιστα, ο πρώτος έθεσε τον δεύτερο «εκτός συνδυασμού» για περίπου μισή ώρα, αλλά ανακάλεσε αργότερα, αφού προηγουμένως ο Φ. Κεχαγιάς απέσυρε την «αυτοπρότασή του» για μέλος της 1ης Ν.Ε. Το βέβαιο είναι ότι η χτεσινή κρίση στον συνδυασμό της πλειοψηφίας, έφερε στην επιφάνεια την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο άνδρες, η οποία ξεκινά από την περίοδο που ο νομάρχης δεν έκανε ξανά αντινομάρχη τον Φ. Κεχαγιά, ο οποίος να σημειωθεί είχε παραιτηθεί για να πολιτευτεί το 2006. Τότε ο νομάρχης είχε ξεκαθαρίσει ότι όσοι πολιτεύονται δεν θα αναλάβουν αξίωμα στη διάρκεια της παρούσας νομαρχιακής θητείας.
Ο σπινθήρας που προκάλεσε την έκρηξη στο προχτεσινό νομαρχιακό συμβούλιο ήταν η στιγμή που ο νομάρχης πρότεινε τα ονόματα των συμβούλων της πλειοψηφίας που θα καλύψουν τις κενές θέσεις των Ν.Ε. που δημιούργησαν οι αντινομάρχες. Ο Φ. Κεχαγιάς που δεν συμπεριλαμβανόταν στην πρόταση, πήρε το λόγο και είπε ότι «αυτοπροτείνομαι για την 1η Ν.Ε.». Ο Γ. Δακής τον παρακάλεσε να αποσύρει, επικαλούμενος ότι ως νομάρχης έχει το ηθικό δικαίωμα να προτείνει. Ο Φ. Κεχαγιάς επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να αυτοπροταθεί. Στη συνέχεια ανταλλάχθηκαν βαριές εκφράσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα ο νομάρχης να πει στον πρώην αντινομάρχη, ότι «τίθεσαι εκτός συνδυασμού». Ο Φ. Κεχαγιάς …έμεινε εκτός συνδυασμού για μισή ώρα, αφού στο διάστημα αυτό, σύμβουλοι της συμπολίτευσης λειτουργώντας πυροσβεστικά, προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Όντως το θέμα έληξε όταν ο Φ. Κεχαγιάς δήλωσε ότι αποσύρει την αυτοπρότασή του, για να ακολουθήσει δήλωση του νομάρχη, ο οποίος ζήτησε να θεωρηθεί ως μη γινόμενη η δήλωση για αποπομπή του συμβούλου του από τον συνδυασμό.
Κατά τα λοιπά το νομαρχιακό συμβούλιο κύλησε ομαλά. Εκτός ημερήσιας διάταξης, με αφορμή τον θάνατο του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, ο νομάρχης πρότεινε στο σώμα την δημιουργία «Ιδρύματος Μιχάλη Παπακωνσταντίνου», καθώς και την πραγματοποίηση πολιτικού μνημόσυνου, στο εξάμηνο μνημόσυνο του εκλιπόντος, το οποίο να σημειωθεί ότι θα τελεστεί στην Κοζάνη. Επίσης, σε συνεργασία Ν.Α. και ΕΛΤΑ, πρόκειται να εκδοθεί γραμματόσημο με τον εκλιπόντα Κοζανίτη πολιτικό.
Για τους σεισμοπαθείς της Αϊτής, η Ν.Α. Κοζάνης αποφάσισε να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια σε φάρμακα. Στην πρόταση του Γ. Μητσιάκου για έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, επικράτησε η άποψη ότι «μας καλύπτει το ψήφισμα της ΕΝΑΕ».
Τέλος, οι δύο εισηγήσεις για την «ψηφιακή σύγκλιση» ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team