Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Δηλώσεις Κασαπίδη για τον υπολογισμό του φόρου περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικά χρήσεων των αγροτικών συνεταιρισμών
None

Δηλώσεις Κασαπίδη για τον υπολογισμό του φόρου περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικά χρήσεων των αγροτικών συνεταιρισμών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του φόρου περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικά χρήσεων των αγροτικών συνεταιρισμών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τη χωρίς διάκριση φορολογική πολιτική δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι υποχρεώθηκαν με το νόμο 3888/2010 να πληρώσουν δυσανάλογα υψηλό φόρο για την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικά χρήσεων. Ο φόρος υπολογίστηκε βάσει του συνολικού κύκλου εργασιών, παρόλο που αυτός σε ένα μεγάλο ποσοστό καθορίζεται από τη διακίνηση αφορολόγητων αγροτικών προϊόντων και εφοδίων μεταξύ μελών των συνεταιρισμών.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις των συνεταιρισμών, το Υπουργείο Οικονομικών με το νόμο 4002/2011 τροποποίησε τον υπολογισμό του φόρου, καθορίζοντας το 20% των δηλωθέντων ακαθάριστων εσόδων ως βάση υπολογισμού του φόρου περαίωσης.
Ωστόσο, πολλοί συνεταιρισμοί ήδη ρύθμισαν τις φορολογικές διαφορές με το προηγούμενο καθεστώς, έχοντας υποστεί σημαντική φορολογική επιβάρυνση που απειλεί και τη βιωσιμότητά τους.
Θα ισχύσει η ρύθμιση του νέου νόμου και για αυτές τις συνεταιριστικές οργανώσεις; Απάντηση στο κρίσιμο αυτό ερώτημα αναμένω από την πολιτική ηγεσία, έπειτα από την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team