Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Δεντροφυτεύσεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κοζάνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Δεντροφυτεύσεις θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κοζάνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


dendrofyteysi

Η πρώτη ημέρα της Άνοιξης, η 21η Μαρτίου, ορίστηκε πριν από 40 χρόνια,  με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και Τροφίμων του ΟΗΕ, ως παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Κοζάνης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα,  θα πραγματοποιήσουν δεντροφυτεύσεις την Παρασκευή 21 Μαρτίου στη δημοτική οδό στην είσοδο του Αργίλου μαζί με τον Κυνηγετικό  Σύλλογο Κοζάνης, φυτεύοντας 300 δένδρα με συμμετοχή της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Κοζάνης, στις 9.30μμ. και στην Τοπική Κοινότητα Πετρανών με τον Εξωραιστικό, Φυσιολατρικό Σύλλογο Πετρανών-Πτελέας «Το Δάσος», φυτεύοντας 350 δενδρύλλια με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, στις 9μ.μ.

 

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δενδροφυτεύσεις με συλλόγους και εθελοντές στις περιοχές: στην Τοπική Κοινότητα Καρυδίτσας, στην Τοπική Κοινότητα Λευκοπηγής, στην Τοπική κοινότητα Κοίλων, στην Τοπική Κοινότητα Νέας Νικόπολης, στην Τοπική Κοινότητα Κρόκου, στην Τοπική Κοινότητα Κηπάρι, στην Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου, στην Τοπική Κοινότητα Γαλάνι, στην Τοπική Κοινότητα Μαυροδενδρίου, στην Τοπική Κοινότητα Σιδερών.

 

Τη διάθεση όλων των δενδρυλλίων, διέθεσε το Δασαρχείο Κοζάνης. Ο δήμος Κοζάνης προσκαλεί όλους  τους δημότες να συμμετάσχουν στις δράσεις γνωρίζοντας ότι το συμφέρον από τα δάση είναι βαθύ και η σχέση μας μαζί τους, σχέση ζωής η οποία εκβιάζεται, όταν τα ίδια υφίστανται ζημιά. Η καταστροφή των δασών είναι υπόθεση λίγων δευτερόλεπτων, η αποκατάστασή τους, όμως, πολλών ετών. Όλοι μαζί και καθένας χωριστά είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε στην αποτελεσματική προστασία τους.

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team