Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Δήμαρχοι από τον α΄ γύρο σε Γρεβενά, Πρέσπες και Άργος Ορεστικό Δεύτερη Κυριακή για τους λοιπούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

Δήμαρχοι από τον α΄ γύρο σε Γρεβενά, Πρέσπες και Άργος Ορεστικό Δεύτερη Κυριακή για τους λοιπούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

kalpi_ekloges_30122013131051

Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή εξέλεξαν στις δημοτικές εκλογές οι Γρεβενιώτες, οι δημότες των Πρεσπών Π.Ε. Φλώρινας και του Άργους Ορεστικού στην Π.Ε. Καστοριάς.

DASTAMANIS GEORGIOSkepaptsoglou panagiotis pasxalidis_panagioths

argos grevena prespes
Στα Γρεβενά δήμαρχος εκλέχθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δασταμάνης, με ποσοστό 50,45% και 10.203 ψήφους, αφήνοντας εκτός κούρσας το συνδυασμό του νυν δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, που έλαβε ποσοστό 43,04% και 8.704 ψήφους.
Συντριπτική νίκη κατήγαγε στο Άργος Ορεστικό Π.Ε. Καστοριάς ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου κερδίζοντας με ποσοστό 63,35% και 5.274 ψήφους, με το δεύτερο συνδυασμό της Μαρίας Τερζοπούλου να απέχει με σχεδόν 30 ποσοστιαίες μονάδες (απέσπασε ποσοστό 30,505).
Στο δήμο Πρεσπών (Π.Ε. Φλώρινας) εκλέχθηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, ο Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς ο συνδυασμός του «Όλοι μαζί για την Πρέσπα» έλαβε ποσοστό 50,52% και 1.020 ψήφους.
Στο δήμο Δεσκάτης, τον δεύτερο δήμο της Π.Ε. Γρεβενών, αναμετρώνται την ερχόμενη Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Μπλιάλας καθώς ο συνδυασμός του «Ενωμένοι για το Μέλλον» έλαβε ποσοστό 38,62% και 2.069 ψήφους και ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτριος Καραστέργιος με το συνδυασμό «Ενωτική Πορεία Ελπίδας και Ανάπτυξης» που έλαβε ποσοστό 29,66% και 1.589 ψήφους.

Επαναληπτικές εκλογές θα διενεργηθούν την Κυριακή στους άλλους δύο δήμους της Π.Ε. Φλώρινας καθώς κανείς από τους υποψήφιους δημάρχους δεν κατάφερε να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα, στο δήμο Φλώρινας την ερχόμενη Κυριακή θα βρεθούν αντιμέτωποι ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Βοσκόπουλος ο συνδυασμός του οποίου «Αναπτυξιακή Πορεία» απέσπασε ποσοστό 45,03% και 9.660 ψήφους και ο συνδυασμός «Φλώρινα Αλλιώς» του υποψήφιου δημάρχου και νυν βουλευτή Φλώρινας, Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, καθώς ο συνδυασμός του «Ενότητα Συνεργασία» ήρθε δεύτερος με ποσοστό 37,36% και 8.015 ψήφους.
Μονομαχία στις επαναληπτικές εκλογές θα γίνει την Κυριακή στο δήμο Αμυνταίου, μεταξύ του π. δημάρχου Θεόδωρου Κωνσταντινίδη που ήρθε πρώτος με ποσοστό 48,97% και 6.771 ψήφους, έναντι 47,33% και 6.544 ψήφους που έλαβε ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδη.
Στο δήμο Καστοριάς αντιμέτωποι θα βρεθούν στις 25 Μαΐου ο π. βουλευτής Ανέστης Αγγελής, ο συνδυασμός του οποίου «Εν-τιμή Πρόταση» έλαβε ποσοστό 36,10% και 7.945 ψήφους και ο νυν δήμαρχος Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης ο συνδυασμός του οποίου έλαβε ποσοστό 34,545 και 7.611 ψήφους.
Και στο δήμο Νεστορίου Π.Ε. Καστοριάς, θα διενεργηθούν την Κυριακή επαναληπτικές εκλογές, καθώς θα γίνει αναμέτρηση μεταξύ του Πασχάλη Γκέτσιου ο συνδυασμός του οποίου έλαβε 37,12% και 1.162 ψήφους και του Δημήτριου Κυριάκου που έλαβε ποσοστό 30,88% και 966 ψήφους.
Ρ.Β.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Eκοιμήθη ἐν Κυρίῳ  ἡ παπαδιὰ Ἀφροδίτη π’’Χρίστου Μανάδη (μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη)- Ἡ Δόξα τῷ Κυρίῳ!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας η παπαδιά Αφροδίτη π΄΄ Χρίστου Μανάδη μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη. Ο π. ...